Долар perpetuum mobile у економији, сукоби, вјештачка несташица хране и ... иза свега је један центар

26.10.2023. год.

Банка Федералних Резерви покренула је долар као да је perpetuum mobile у економији. Креће се без утрошене енергије. Сада већ по принципу добијаш нешто (неку конкретну вриједност, робу) за скоро ништа (долар).

Прије петнаестак година сам назвао долар – перпетум мобиле у економији. И то је највећа глобална пљачка коју човјечанство трпи. И ту извођач пљачке, штету никоме никада неће надокнадити. Једино је могуће прекинути процес, и изаћи из таквог кретања долара. Тај излазак је отпочео смањујући међународну трговину у којој се роба плаћа доларима. Дакле, богате САД, а посебно свјетску елиту издржава сиромашни остатак свијета. Да ли се такав однос може промијенити? Може, али само ако смо свјесни ко је иза свега, па и иза Банке федералних резерви. У противном превара и пљачка са долар-perpetuum mobile замијениће још већа превара и пљачка са придодатом илузијом као „шлагом на торту“.

Иза свега стоји малобројни али моћни центар свјетске моћи који се надахњује снагом највећег имитатора, највећег обмањивача, највећег лажова. Његова снага је у континуитету, само некад јаче а некад мање изражена. Зато успјешан одговор на такве врхунске изазове не могу дати интелектуалци који искључиво до спознаје долазе разумом. Разум им омогућава да спознају само одређене процесе и само у одређеним оквирима. Мимо тога, разум им постаје ограничавајући фактор. Такве интелектуалце, чија је главна особина гордост, споменути центар моћи „врти око малог прста“. Центру свјетске моћи, који хоће да уништи човјека (оног који је по Божијој благодати) и који хоће да имитацијом створи свог налик-човјека као и да загосподари свим богатствима кроз процес неприродне глобализације, најбољи одговор могу дати „рибари“, Духом Светим вођени. И у Христово вријеме на земљи било је „интелектуалаца“, а Он је изабрао рибаре. За очекивати је да XXI вијек човјечанству донесе духовне ратнике и конкретну духовну борбу која ће се видјети не само духовним видом. Таква духовна борба одразиће се и на резултат у ратовима материјалним средствима.

И иза сукоба на Блиском истоку стоји наведени центар свјетске моћи, који је спреман да уништи и Израел како би покушао да загосподари свијетом. Тај сукоб наноси штету јеврејском и палестинском народу, али и уопште човјечанству. Тај сукоб и могући догађаји повезани са њим не најављују почетак „посљедњих времена“, без обзира што може доћи до великих ратова у којима ће се употребљавати до сада невиђено оружје, дакле и нуклеарно. И поред могућег хаоса, свијет ће се кретати даље. Можда, прије „посљедњих времена“ поред човјека створеног по лику Божијем, биће створен и налик-човјек од стране највећег имитатора, али не директно од њега, већ преко човјека који је њиме надахнут. Дакле, иза долара као perpetuum mobile  у економији, сукоба у свијету, могуће вјештачке несташице хране... стоји један те исти центар свјетске моћи. И зато не треба нико да ликује ако крене пропаст Запада, па и САД-а, Израела, Енглеске, Њемачке, јер управо тај центар моћи кроз свеопшту пропаст – изазивање ратова, стварање вјештачки изазваних болести, глади.., хоће да доведе људе у безнађе из којег би завапили нека загосподари  и „црни циганин“ само да буде мира. Значи онај који је створио сав хаос хоће да га људи из тох хаоса позову да их „спасе“.

Због наведеног, али и због процеса вјештачког изазивања несташице хране, од велике је важности да човјек Запада спозна истинску завјеру против човјечанства, како би замијенио владе које су у служби  тог циља и наведеног центра моћи, владама које служе народима, државама и човјеку.   

Да би текст учинио разумљивијим, навешћу два кратка интевјуа која иду у корист чињеници да се ствара вјештачка несташица хране и да санкције Русији највише штете доносе сиромашним народима на планети.

Свјетска банка ће повећати проценат кредита умјесто смањења цијена хране

Да ли свијет чека глад након форума Међународног монетарног фонда у Мароку, нашој публикацији је рекао међународни добављач жита Тисер Алнасер. Тисер је бизнисмен сиријског поријекла. Он се бави великим испорукама хране из Русије у земље Азије, Африке и Блиског истока. Средином октобра, бизнисмен је учествовао на конференцији која је одржана у оквиру састанка Међународног валутног фонда и групе Свјетске банке у граду Марракеш. Главни проблем о којем су економисти разговарали била је глобална инфлација. То је рекао Тисер.


Ал Нассер на форуму Свјетске банке у Мароку. Октобар 2023.

Интервју, Тисер Алнасер, бизнисмен.
 „Директор Свјетске банке је предложио да подигне кључну стопу, односно да ће се повећати и камате на кредите. Свјетска банка обавезује већину банака широм свијета да то учине. Они нису утицали на основно питање стабилизације цијена жита и ђубрива, а то је укидање санкција Русији. У том случају, цијена жита би се смањила и сходно томе смањила и инфлација. Данас је много робе заглављено у Црном мору - не могу даље да прођу кроз мореузе, јер су почеле и компликације са међународним банкарским плаћањима за робу из Русије. Замолио сам све на форуму да изнесу ово питање! Пренио сам ту мисао људима који управљају великим финансијама у свету. Али нажалост, руководство Свјетске банке то не жели да чује, јер у стварности то све управља САД, а не Свјетска банка - шта желе, онда и стварају-не занима их побољшање живота људи. На форуму је било 135 земаља и сигурно сам очекивао продуктивнији дијалог, подићи кључне стопе то је само заблуда, то ће изазвати још већи раст сиромаштва. Јер, по нормалној кључној стопи, посао се креће. Те опкладе које су предложили представници из САД и Европске уније подржаће позиције великих свјетских монополиста, а посао се састоји и од средњих и малих предузећа. А глобалисти желе да униште мала и средња предузећа“

Да би се разумио прави узрок свјетске инфлације, Тисер Алнасер је навео следеће цифре. Прије увођења антируских санкција, осигурање сувог терета са десет до петнаест хиљада тона руског жита-његове међународне компаније коштало је 5 хиљада долара - Сада осигуравачи наплаћују 10 пута више. Двоструко је порасла и цијена саме испоруке. На примјер, за сваку тону терета који се превози морем из Новороссийска до Суецког канала, не наплаћују се 18 долара као раније, већ 40. Иста ситуација у области извоза ђубрива из Русије, а камоли цијена енергетских ресурса. Испоставило се да за амбиције уског круга западних политичара који су подржали антируске санкције утридорога плаћају обични купци на тржиштима и продавницама. За сиромашне државе то може имати катастрофалне последице — све до глади. Још један човјек који је добро упућен у питања безбиједности хране је шеф Аграрно — сељачког Савеза Јерменије, Грачја Берберјан. Унија коју предводи је највећи произвођач кромпира у Јерменији и продаје кромпир чак и Ирану. Говори док Јерменски пољопривредници успијевају да бране свој став за узгој еколошки прихватљивих производа. Али они доживљавају огроман притисак споља. Овај притисак се изражава и у томе што је након прозападних реформи премијера Јерменије Пашињана у земљи укинуто Министарство пољопривреде.


Грачја Берберјан, шеф Аграрно-сељачког Савеза Јерменије.

Интервју: „На примјер, холандски фармери прскају кромпир хемикалијама. Главна болест кромпира је гљивична болест. Холанђани прскају кромпир 15-17 пута. Јерменски фармери прскају само када се на терену појаве врло озбиљни знаци ове болести. Што се често не прскају, не желимо отров. Ево монсантове америчке компаније која се бави генетским инжењерингом. Био сам тамо у овој компанији, тамо сам прошао обуку. Монсанто је специјализован за кукуруз, али раде и са житарицама, пшеницом, репицом и сојом.

Борили смо се са покушајима да засадимо ову соју поља у Јерменији. У Јерменији нико није садио соју и нисмо знали технологију узгоја соје. И одједном је Министарство пољопривреде из иностранства добило бесплатну количину сјемена соје. Широм свијета је 90 посто генетски модификована соја. Користи се у не-природној креми, маргарину, мајонези. Али ми схватајући опасност ове културе за јерменску пољопривреду, управо смо избацили ту културу из нашег програма — то смо урадили, управо наша компанија.

Не идемо путем генетског инжењеринга, одлучно смо против! Имамо све сорте добре и не морамо трчати за Монсантом — ми имамо сорте које нису хибриди. Ево како разликовати сорту од хибрида — сорта има име — на пример Мона Лиса — женско име је нежни кромпир. Постоји име Фабула-то није нежни кромпир - то су сорте. А постоје хибриди Ф1 и Ф2, који не дају или лоше дају потомство, али дају висок принос. Мислим да ако плод не даје наследство то није плод.

Тренутно немамо Министарство пољопривреде. Овај Никол (Пашињан) је затворио Министарство пољопривреде. Вјероватно га је Ердоган наручио. То је дјело наших непријатеља.

Не добијамо новац, не добијамо наређења од државе. Све што радимо — зарађујемо сами.“


Експерти се слажу да је политика САД у многим регионима свијета усмјерена, укључујући и против суверенитета хране многих земаља. Мултинационалне компаније покушавају да се ослањају на своје генетски модификовано сјеме које не даје сјеме „потомства“ читавим народима. Русија, са својим гигантским резервама жита, ђубрива и других производа, омета план свјетске диктатуре хране Запада који припрема гладна времена на читавим континентима.


Аутор чланка је Дане Чанковић, предсједник СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com