Дане Чанковић: Гарантујмо својом крвљу или народ ће тражити казну

03.06.2022. год.

Кап је прелила чашу горчине. И та кап је била изјава др Милана Париводића у емисији „Ћирилица“ (9.5.2022.) „Да није било Милошевићеве авантуре, већ да су Рашковићеве идеје претегнуле, шесто, седамсто хиљада Срба живјели би у Хрватској у својим кућама“.

И управо због горчине мијењам свој стил писања у само овом тексту.

Можда је дошло вријеме да они који самоувјерено износе своје ставове и доносе одлуке,  у зависности колико исте наносе штету народу и држави, одговарају, и то својом крвљу. За хуманитарне потребе да дају одједном, онако храбро како су износили своје ставове и доносили одлуке, пола литре, литру, две или три литре своје крви. Народ тражи казну која је истомјерна штети коју су произвели, ако је уопште истомјерност могућа.

Само да споменем, не из тако давне прошлости - фирме пропадају а директори све богатији и са већим ауторитетом – одговорности нема. Слична је ситуација и са политичарима и они су били све богатији а народ све сиромашнији а што је најгоре – слободарски српски народ проглашаван је злочиначким и геноцидним, па чак и пресудама политичког и неправедног Хашког суда (Међународни кривични суд за бившу Југославију), које су признавали ти богати српски политичари. А који све то оправдавају високо уздигнутог носа.

Невјероватна је и штетна споменута изјава др Милана Париводића, а својевремено је био у влади Србије, која показује његово неразумијевање српско-хрватских односа и политике а да не кажем геополитике. Он, Србин Милан Париводић кривицу за протјеривање шесто, седамсто хиљада Срба из Хрватске пребацује на авантуризам Милошевића, а индиректно и на Србе у Хрватској, јер Боже мој, „да су Рашковићеве идеје претегнуле“ како он, др Милан каже, шесто, седамсто хиљада Срба би остало у Хрватској у својим кућама. Да ли би гарантовао својом крвљу да би било тако?  Јер улог је превелик. Част српског народа који није одговоран за своје протјеривање, и није одговоран за изазивање рата.

Излажем у најкраћем. Надам се, да ће бити, како Париводић у споменутој емисији каже „паметноме доста“.

Извојевану равноправност СР Србије са другим републикама бивше СФРЈ, париводићи су називали „Јогурт револуцијом“. Које ли увреде!

Покушај одбране слободе Срба у Хрватској да им се не понови 1941, париводићи су називали „Балван револуција“. Какве ли увреде за страдални српски народ.

Дубровник, Вуковар и Сребреница су осмишљени пројекти (и уз помоћ високих официра ЈНА) да у свијет од лажна слика како су Хрвати и Муслимани жртве а Срби злочинци,  којима је неправедни и политички Хашки суд донио пресуду да су криви и за ратни злочин геноцида. Нећу спомињати покушаје да се у том ратном периоду изазове и српско-српски рат.

Зар заиста доктор Париводић и други париводићи мисле да би Туђман или они који стоје иза разбијања СФРЈ уважили Рашковићеве идеје и реализовали их па и тзв. З4 „споразум“?!

Знате ли сви ви париводићи, да су 18. марта 1992, Запад, Муслимани и Хрвати жељели да надмудре првог предсједника Републике Српске Радована Караџића, тако што су на тзв. Лисабонски споразум представници Муслимана и Хрвата у БиХ, Алија Изетбеговић и Мато Бобан ставили своје потписе, мислећи да тај споразум неће прихватити др Караџић, како би Србе и Српску могли окривити за почетак рата којег су припремали. Др Караџић их је прозрео и ставио свој потпис на споменути споразум. Да би 28. марта 1992. послије састанка у Сарајеву са америчким амбасадором Вореном Цимерманом, Алија Изетбеговић поништио свој потпис са Лисабонског споразума. Рат је кренуо. Знате ли ви да су све новонастале државе на простору бивше СФРЈ обавезале се да ће сва станарска права која посједују грађани под врло повољним условима претворити у власничко право. Једино Хрватска то није урадила. Око 40.000 (станарских права) фактички српских станова држава Хрватска је отела. Вриједност те имавине нећу ни да наводим као ни огроман новац који су Срби у Хрватској улагали у разне фондове.

Да ли знате господо париводићи да су се уговори о размјени некретнина између Срба и Хрвата на релацији Хрватска и Република Српска поништавали у Српској али не и у Хрватској. Хрвати су добијали све а Срби ништа. Остајали су без своје породичне имовине. Срби су годинама лијегали и устајали са животним проблемом да буду избачени из своје имовине (коју су на легалан начин замијенили), и то на улицу.

Потписник ових редова тада је рекао Младену Иванићу, министру спољних послова у Вијећу министара БиХ, да се у тим случајевима ради о тихом умирању људи. Они су се под стресом који је трајао годинама разболијевали, чак је било случајева самоубистава и убистава.  И зато све вас, који нисте осјетили патњу српског народа, а уживали сте привилегије и остваривали корист од српске државе – Срам вас било. Многи су напаћеним Србима говорили само да Хрватска уђе у Европску унију па ће станарска права претворити у власничка, и испунити све друге своје обавезе. А онда кад је ушла у ЕУ, онда су други говорили напаћеним Србима да је Хрватску требало условљавати прије него што је ушла, сад је касно.

Тако су залуђивали српски народ.

Мислите ли да би Хрватска реализовала тзв. З4 „споразум“,  а знате ли да се међународни мировни уговор „Дејтонски споразум“ иза кога су стале најснажније државе свијета, незаконито и на силу мијењао, и то искључиво на штету Срба и Републике Српске. Дејтонску БиХ од државне заједнице, са суверенитетом у ентитетима како је све то дефинисано Анексом IV Дејтонског споразума, на силу, без сагласности Срба хоће да направе централизованом државом са системом гласања, један човјек један глас, а такав систем нису хтјели у СФРЈ.

У најкраћем идемо даље. Многи париводићи кажу да ЕУ нема алтернативу. Да је Србима ту спас. То су они исти људи који су били изненађени рушењем Берлинског зида, распадом СССР-а, ратом у СФРЈ... А шта господо париводићи ако је ЕУ доживјела свој врхунац и слиједи јој, у најбољем случају, унутрашња трансформација у којој, бар у њена прва два круга нема мјеста за српски народ.

Читава Западна Европа је кренула у економски, морани и духовни пад. Заустављање тог пада зависи од тога да ли ће се тамо „пробудити добар човјек“, који би „довео“ оне владе које би радиле у интерсу својих држава и народа, а не у интересу „центра свијетске направедне моћи“. У колико не дође до таквог буђења, Европу чекају ратови и биједа.

Да дубље не отварам тему - у случају уласка у ЕУ и НАТО српски народ би изгубио свој идентитет, систем вриједности, а и неке територије, па и сва важнија природна богатства. Срби би на својој територији били потчињени. Кажем територији јер не би имали своју државу, а влада која би се само на папиру сматрала српском ако би је уопште и било радила би у корист спољашњег центра моћи.

И управо тај свјетски центар моћи који покушава да спроведе неправедну глобализацију како би поробио човјечанство, већ и у прошлом времену многе предсједнике држава, доживљавао је као своје директоре фирми, које кад дође вријеме, смјењује, на овај или онај начин, а фирму води у стечај, тако што је опљачка. Најбољи а не тако давно, је примјер Либија и њен предсједник Гадафи. Они су опљачкани у износу од око 600 милијарди долара, у новцу, нафти и злату. Слично је прошао и Ирак.

Господо Париводићи, не можете српски народ одвести на страну оних која га је убијала не само 1914, 1941, 1995, 1999. У данашње вријеме та страна уништава све врсте суверенитета, државе, народе, религије, а поготово православље, намеће ненормалности, разара породицу. Њена политика је политика преваре, обмане, силе, са крајњим циљевима – поробљавање човјечанства и контрола Земаљског богатства, уништење слободног човјека створеног по лику Божијем и стварање њиховог наликчовјека. Српски народ на ту страну не можете превести због историјске и мистичне улоге српског народа, која се у најкраћем описује кроз фазе: страдања, трпљења и покајања, отпора и побуне и на крају побједе. И зато господо париводићи, не издајте страну - Слобода је у питању.

Када је год српски народ, Српски свијет окретао леђа Богу пролазио је кроз велика искушења, изазове и страдања, а многи његови дијелови су отпадали од њега (Српског свијета) супротстављајући му се у  покушају да створе нови идентитет, а када је Српски свијет  са Богом онда је у стању да  први пружи отпор и супротстави се, кроз историју, најмоћнијој актуелној неправедној сили која хоће да загосподари свијетом. Са Богом српски свијет улази у своје златно доба и тада због своје снаге и љепоте враћају му се и они отпаднути дијелови.

Највећа препрека неправедном свјетском центру моћи да загосподари човјечанством јесте савез Православља и истинског Ислама. Управо тај савез може и да спријечи „поганина“ из Фанара да направи расколну паралелну православну структуру и поклони је туђину.

Сада, у најкраћем, спомињем неке теме.

Ковид 19 изазива губљење чула мириса и укуса. Благо (краве, овце, свиње) се проглашава великим загађивачем животне средине (атмосфере). Најављује се глад на свијетском нивоу. Да то све није припрема за суштински другачији начин човјекове исхране? Не само у смислу да ће човјек јести вијештачко месо, већ у будућности му се исхрана може заснивати само на таблетама, по једна за доручак, ручак и вечеру, за пичетак…париводићи Слобода је у питању.

Центар свијетске зле моћи довео је до савршенства: политику „завади па владај“, превару и обману, јер је највећи илузиониста, лажов, а покушава бити и највећи имитатор.Тај центар, посебно воли да „једним метком убија не два, већ више зечева“. Уз то ни тај метак често није његов, а поготово га не плаћају. Он само „узима зечеве“.

Ситуација са Украјином ће довести до тога, да тај центар не само остварује екстра профит , тако што ће по изузетно високој цени продавати нафту и гас Западној Европи, а нафта и гас не морају бити његови, већ ће само контролисати трговину…

А Русија ће његовим мултинационалним корпорацијама, посебно онима које су у Кини, продавати нафту и гас по значајно нижим цијенама. Ко "кајмак" узима из мултинационалних корпорација, да се закључити.

Можда би вриједило да Ви, Милане Париводићу, као Србин и доктор правних наука изјавите да не признајете Хашки суд (за бившу СФРЈ) и урадите научну студију која би довела у питање његов рад, као праведне, правне и међународне институције, која је за циљ имала правду, истину и помирење. Као и да пронађете начин да тужите све оне који су одговорни за убијање људи и изазивање материјалне штете приликом НАТО агресије 1995. и 1999. године. Ако одма и не буде конкретних резултата, за будућност и историју то ће бити од велике важности. Тако ћете, можда, сазнати и како НАТО тумачи споразум који је потписао са државом Србијом и Црном Гором из 2005. године и споразум из 2006. године. НАТО из наведеног црпи правни имунитет и то ретроактивно. Могао је може да убија и разара без одговорности. Докторе правних наука, да ли  и сада вијерујете у став - Да није било Милошевићеве авантуре…да би 600- 700 хиљада Срба остало у Хрватској у својим кућама?

И, највијероватније, крупни догађаји који следе, не само да ће дефинисати будућност човјечанства за 50 или 100 година, већ ће га и подијелити на две сфере које ће се разликовати по начину живота и систему вредности, као дан и ноћ. Ако се на западу „пробуди добар човјек“, онда не мора бити наведено, већ ће се обновити јединствени Свијетски поредак, међународно право и улога нових Уједињених нација.

И на крају као онај који настоји бити вјерујући нећу завршити текст на уобичајен начин „Побиједимо кризу радом, радујмо се и радимо“ већ  молим за опроштај  оне којима је упућена тешка ријеч. Имао сам добру намјеру.

П.С. Дуго сам размишљао да ли да идем са оваквим текстом, због тога и кашњење у односу на изјаву г. Милана Париводића.

 

Аутор текста је Дане Чанковић, предсједник СНП – Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com