Чанковић: Породицу Караџићевих треба заштитити

12.02.2007. год.

Председник Србског народног покрета "Избор је наш" Дане Чанковић рекао је данас да тражи од свих институција, посебно председника владе РС Милорада Додика и омбудсмана БиХ Витомира Поповића да заштите достојанство и имовину породице Радована Караџића, првог председника РС.

Чанковић је, на конференцији за новинаре, одржаној у Међународном прес центру Тањуга у Бања Луци рекао да је породица Радована Караџића угрожена јер је, како је навео, под сталним надзором и праћењем, немају своју интиму, ни када плачу ни када се смеју, а хоће да им замрзну имовину.

"Република Српска није талац Радована Караџића, већ је управо Радован Караџић и РС талац неспособних влада, које све ове године су лоше радиле у односу према Хашком суду",рекао је Чанковић. Он је то објаснио чињеницом да су "досадашње владе добро радиле на том пољу пуно би мање било Срба, а више Муслимана и Хрвата на хашким
оптужницама".

"Ако кажу да је Хашки суд неправедан и политички суд, онда је заиста нељудски позивати првог председника РС др Радована Караџића да се преда таквом суду", казао је Чанковић.
Подсетио је да је "Караџић почетком 1992. године говорио да нико нема право повести грађански рат, а Алија Изетбогивић рекао да ће жртвовати мир за независност БиХ".

"Ако господин Жељко Комшић, хрватски члан у Председништву БиХ, може рећи да је Атиф Дудаковић херој, онда чу и ја без икаквог упоређивања речи да имам свог хероја, а то је први председник РС Радован Караџић", рекао је Чанковић.

Он даље од владе РС тражи да формира тим, који ће прикупљати доказе и сарађивати са хашким судом како би се повукла хашка оптужница против Радована Караџића, која је "на стакленим ногама".

Српски народни покрет "Избор је наш" је невладина организација, која је у претходном периоду прикупила око 50 хиљада потписа за издвајање РС из БиХ.

Последњих дана покрет спроводи акцију прикупљања помоћи српској деци на Косову и Метохији.


Тањуг


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com