Став СНП - Избор је наш: Драшковић одваја Херцеговину и свађа Вучића и Додика?

09.05.2020. год.

Реакција, у посљедњих мјесец два дана, и најава Родољуба Драшковића да ће формирати политичку странку „Херцеговачки народни покрет“, можда нису само због увређености сујетног човјека, који неће да измири дуг  буџету Р. Српске у висини од 15 милиона конвертибилних марака, већ може бити тумаченe и као претња цјеловитости Републике Српске и покушај сејања сјемена раздора између Вучића и Додика, најмоћнијих српских политичара са једне и друге стране Дрине.
 
Драшковић у свом отвореном писму упућеном предсједнику СНСД и члану Предсједништва БиХ Милораду Додику (од 8.4.2020 г.), скоро да пријети, па писмо завршава, да после пандемије корона вируса у Херцеговини ништа неће бити исто. Да ли то значи да ће он радити на томе да Херцеговина (о којој говори) буде издвојена из Р. Српске и на тај начин учествовати у реализацији жеље противника српског народа.  У том писму Драшковић вјешто и злонамјерно пише да је његова изјава о лошем стању у буџету Р. Српске заснована на изјави предсједника Р. Србије, Александра Вучића.
 
У вези Драшковићевих изјава у којима критикује власт Р. Српске, Додик је рекао: „Драшковић је битно дужан држави (Р. Српској око 15 милиона КМ) и све што је изнио у вези власти Р. Српске није истина и гола је лаж.“ 
 
Драшковић је пре неколико дана рекао  и да га је звао предсједник Србије Вучић, како би му се захвалио  за све што ради за српски народ. Драшковић је са том изјавом покушао прикривено да пошаље поруку Додику, да је предсједник Србије на његовој страни.
 
Лицемјено је, а и увреда за здраву памет  народа казивање, ево још једног изгледа политичара, Родољуба Драшковића, како ће се он борити против сиромаштва, за истину, а он и такви а и други политичари све богатији. А народ, обични људи – имају разлога да се пожале. 
 
Вриједност компанија у власништву Драшковића (стекао за 30 година) је око милијарду КМ. Ту су и прелјепи „Вршачки виногради“ у којим је радио велики број грађана Вршца и то генерације. Да је Драшковићу био приоритет развој Херцеговине, а не његова велика зарада, не би затварао фабрике по Херцеговини (Невесиње) и пребацивао их у друге државе (Македонију). 
 
Доћи ће и вријеме када ће народ тражити од некадашњих директора државних – народних фирми да кажу како су се обогатили, а многи од њих и како су купили те фирме, продали другима или их уништили. 
 
Родољуб Драшковић, кнез Херцеговачки, како сада воли да га зову, треба да зна, а и сви други политичари, да су сурови „тендерски услови“ за функцију Вође српског народа. Истински вођа српског народа мора бити и раб Божији и своје богатство, како год стечено, да раздијели народу. 
 
Тако ће се моћи најбоље посветити свеопштем напредку народа и јачању Српске.
 
Народ ће му вјеровати и вољети га, а успјех неће изостати. И он ће се спасити. У српском народу је било таквих људи. Млади, Растко, одричући се стварне племићке титуле, постао је Свети Сава. 
 
Сувише је важна Р. Српска за опстанак Срба западно од Дрине, да се не би водили народном изреком „боље спречити него лјечити“. Зато унапред износимо могућу опасност по Српску, тим прије што из  ЕУ долазе условљавања, па и претње, да се мора укинути ентитетски вето, што је један од стубова анекса IV Дејтонског споразума и гаранција опстанка Р. Српске. Зато у овом времену није добра никаква политичка дестабилизација и слабљење Српске, напротив, потребно је јединство свих политичких фактора око суштинских питања. 
 
А вријеме ће показати Драшковићеву снагу аргумената и да ли ће његове активности бити усмјерене ради личног интереса  и још већег богаћења, као и слабљењу Р. Српске, или ће се сјетити свог сиромаштва и народног размишљања како је човјеку и породици потребно мало материјалног богатства, да би живјели и били срећни  и своје способности усмјерити за добробит читавог друштва.
 
СНП – Избор је наш изражава наду да ће Родољуб Драшковић, као несумњиво способан човјек, открити смисао и велико задовољство у политичком раду добром за отаџбину и народ, у чему му желимо велики успјех.
 
 

СНП - Избор је наш

Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com