Спасибо Русији из Бања Луке

10.04.2020. год.

Поводом руске хуманитарне помоћи, која је допремљена са три авиона на Аеродром „Маховљани“ Бања Лука, а која се састоји од медицинске опреме и средстава за дезинфекцију, као и услугама руских медицинских стручњака, Срби из Бања Луке, из Срспке са правом шаљу поруку „И опет хвала Русијо, Срби и Руси су једно“.
 
Русија и њен предсједник Путин се понашају дубоко хришћански, желе истински помоћи, али изнад свега цијене слободу. И зато на силу ни добро неће другима да наметну. На сваки истински позив за помоћ, биће и одзив Русије.
 
Срби са лакоћом и без стрепње, но са вјером упућују позив Русији и руском народу да помогну, зато што су Срби и Руси кроз Православље, једно, а историјски имамо потврду њене помоћи. Не само у великим ратовима, већ и у новијој историји. Русија брани изворни Дејтонски споразум и Републику Српску, спријечила је усвајање Енглеског приједлога резолуције о геноциду у Сребреници у СБУН, чини живом резолуцију 1244 УН и тако појачава чињеницу да је јужна аутономна покрајина КиМ саставни дио Србије, па све до најновије хуманитарне помоћи. Понашање Русије у вријеме НАТО агресије на Србију и Црну Гору 1999, било је можда и најбоље у датим околностима, када је наш противник био на врхунцу моћи и када би свака ескалација сукоба, па таман када би ми на крају изашли као побједници, донијела веће жртве и штету од користи...
 
А овако, кроз један процес остварићемо циљ и када је у питању КиМ, са неупоредиво мање жртава... Али то је друга тема.
 
Русија шаљући хуманитарну помоћ, не само Републици Српској, већ и другим државама, не уцјењује, нити има скривене намјере, нити жели изнуђене поступке и потезе. Она једноставно хоће да помогне. А нормално је да она страна којој се помаже, зна ону народну пословицу „Добро се добрим враћа“. И зато опет, Спасибо Русијо! 

 

СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com