Позив институцијама РС да заштите наш обиљежја и РС

01.02.2007. год.

Они који су на челу једног народа и државе имају највећу обавезу да је заштите и одбране. Зато тражимо од предсједника Републике Српске Милана Јелића, предсједника Скупштине Игора Радојчића, предсједника Владе Милорада Додика и народних посланика да одбране наше симболе, а самим тим и нашу Републику Српску.

Уколико наши политичари не одбране наше симболе, то ћемо сматрати издајом с врха државе, њихова предизборна обећања на основу којих су добили повјерење народа, великом обманом. У том случају СНП – ИЗБОР ЈЕ НАШ ће позвати народ на мирне протесте до поништавања свих штетних одлука Народне скупштине којима се свих ових година развлашћивала Српска и до расписивања ванредних парламентарних избора у Републици Српској.

Што се тиче Устава БиХ, због актуелности догађаја пренијећемо саопштење Покрета у цјелини  од 02.04.1996. године.

-------------------
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ од 02.04.2006. год.

Одлука Уставног суда БиХ, којом се налаже промјена заставе, грба и химне Републике Српске и заставе и грба ФБиХ, говори да је Уставни суд БиХ, суд странаца, а не Уставни суд њених народа.
Сам Уставни суд није конситуисан у складу са одлуком о конституитивности народа која се позива на попис становништва из 1991. Судије тог суда су два Хрвата, два Србина, два Бошњака (мада на попису из 1991, Бошњака је било мање од  1%  укупног броја становника бивше БиХ) и три странца које бира предсједник Европског суда за људска права.
Због начина одлучивања гдје се одлуке доносе већином гласова, три странца, са два представника само једног народа, Уставни суд БиХ може да донсе одлуке које угрожавају виталне националне интересе друга два народа. 
Каква је то суверена БиХ, у којој у једином органу, у којем није могућа заштита виталних националних интереса конситутутивних народа сједе и три члана - судије Уставног суда који нису држављани БиХ? Зар је могуће да страни држављани учествују и то одлучујуће у доношењу одлука тако важног државног органа?
Подсјећамо и на правно проблематичну одлуку Уставног суда БиХ о конститивности сва три народа у РС и ФБиХ, која је извориште многих проблема и других штетних одлука, а против овакве одлуке су била четворица судија, представника Српског и Хрватског народа. Одлуку су донијала три странца и два Бошњака којих суштински није било на попису из 1991.
Позивамо судије Јову Росића и Миодраг Симовића као представнике српског народа, да напусте рад у оваквом Уставном суду БиХ, јер не могу спријечити одлуке Уставног суда које су штетне по Српски народ и којима се заправо разапиње и Република Српска и српски народ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------      


СНП - Избор је наш

                                   


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com