Потписом против НАТО-а

08.07.2019. год.

Србски народни покрет "Избор је наш" организоваће у четвртак, 11. јула, на бањалучком Тргу Крајине потписивање петиције под називом "Потписом против НАТО-а", најавио је предсједник овог покрета Дане Чанковић.

- СНП ће омогућити грађанима да се слободном вољом изјасне о питању уласка у НАТО. Након прикупљања потписа грађана, петиција ће бити упућена свим институцијама Републике Српске и БиХ - рекао је Чанковић за Срну.

Чанковић каже да разлози за неулазак у НАТО нису само у томе што је 1995. и 1999. године тај војни савез извршио агресију на српски народ, већ што се преко њега покушавају наметнути оне вриједности које нису природне за српски народ.

- Разлог је и тај зато што сталном политиком "завади па владај" желе унијети мржњу, па и сукоб између Срба и Бошњака, православља и ислама. Исти извор који контролише НАТО инспирише и бошњачке политичаре да донесу закон о забрани негирања такозваног геноцида - појашњава Чанковић.

Чанковић је рекао да је то, уствари, наставак неуспјешног покушаја Енглеза да са њихов приједлог Резолуције о геноциду у Сребреници усвоји у Савјету безбједности Уједињених нација, јер би се на тај начин створила непремостива препрека између Срба и Бошњака у смислу постизања истински добрих односа између два јако блиска народа.

- СНП снажно подржава званичну политику предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика у смислу непристајања да БиХ уђе у НАТО и у том смислу сматра проблематичним свако условљавање да се формира Савјет министара - закључио је Чанковић.

Почетак потписивања петиције заказан је за 11.00 часова.Извор: РТРС


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com