Од „Бонских овлаштења“, до не дај Боже убиства

16.05.2019. год.

Снаге које спроводе процес неправедне глобализације - разбијају све врсте суверенитета, намећу лажни систем вриједности, озакоњујују неморална „права“ изопачености, инвестирајући.., а заправо пљачкајући туђа природна богатства, рекетирајући фирме, народе и државе - свим средствима ће се супротставити онима који им стану на таквом путу. Најважније препреке су им понајвише Православље, руски и српски народ. Врло је важно да схватимо да неко има лоше намјере против Православља, а самим тим и српског народа. Тако ћемо пуно лакше доћи до најбољег рјешења и јединства. Ако нисмо свјесни тога, како да дођемо до најбоље стратегије. И ту је проблем.

Српски народ и Република Српска иако мали имају значајну улогу у пружању отпора таквој неправедној глобализацији, у којем је једна од ставки неулазак у НАТО.  У таквој ситуацији постоји потреба за вођом, изњедрен је Милорад Додик. Против њега осмишљена је стратегија широког спектра дјеловања, која би кроз процес резултирала његовим политичким уклањањем.

У јулу 2018. Покрет Избор је наш упутио је писмо институцијама Републике Српске и БиХ, амбасадама САД-а и Велике Британије, због сложене и забрињавајуће ситуације у БиХ и растуће напетости осмишљене изван граница Републике Српске, са крајњим циљем стварања ситуације у којој би Високи представник могао да искористи своја тзв. Бонска овлашћења. На тај начин би директно утицао на промјену власти а тиме и политике. Из одређених разлога до данас није дошло до коришћења таквих, наметнутих, овлашћења, али стратегија рушења Милорада Додика и Републике Српске, између осталог и кроз пут уласка у НАТО, се наставља.

Условљавање да се Савјет министара БиХ формира послије усвајања Годишњег плана за МАП (пут уласка у НАТО), као и друге политичке провокације, од оспоравања дана па и имена Републике Српске, па до најновије, подношења тужбе Члана Предсједништва БиХ  Жељка Комшића против Предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, велика су опасност за политичку нестабилност и хаос на овим просторима. Евентуално, тако лоша ситуација, која ће се, за очекивати, и још више компликовати, могла би се користити у неколико могућих праваца.

•    Да се Високи представник Валентин Инцко обрати земљама НАТО-а које би послале своје војне контигенте и у Републику Српску ради наметања реда и мира;
•    Да Високи представник искористи тзв. Бонска овлаштења и да смијени предсједавајућег БиХ Милорада Додика, па чак можда и министра МУП-а РС Драгана Лукача;
•    И не дај Боже да стране западне службе, користећи рецимо „лудака“, жељног славе, организује убиство Предсједавајућег Милорада Додика.

Живот Предсједавајућег, Додика, нажалост могао би бити угрожен и послије евентуалне његове смјене. Поготово, ако он не би заједно са својом и другим странкама,  уз јединство народа кренуо у процес раздруживања Републике Српске и Бошњачко-Хрватске Федерације. Западне службе би такво, не дај Боже убиство, медијским спиновима пребациле на другу страну и тиме збунили и разјединили српски народ, а све у жељи како би се лакше угурао у НАТО.

ОХР и Високи представник је инструмент у рукама Запада и НАТО- а који ће најдиректније покушати да утиче на политичку реалност у БиХ и Републици Српској. Зато и на овај начин питамо институције Републике Српске и њене политичаре сматрају ли да Високи представник има право смјењивати легитимно изабране представнике, и ако нема јесу ли спремни на квалитетан одговор ако до тога дође. Да ли сматрају да правосуђе које је под контролом странаца има право квази аргументима и чињеницама оптужити па и осудити легитимне представнике, рецимо Милорада Додика. И ако не, да ли у том случају имају адекватан одговор. И уколико се деси, не дај Боже, убиство Предсједавајућег, имају ли стратегију дјеловања.

Уколико дође до смјене Предсједавајућег Милорада Додика, па чак и политичког одстрањивања Бакира Изетбеговића, користећи  „Бонска овлаштења“, а ништа се не деси, него се настави тихи процес укидања Републике Српске и улазак српског народа у НАТО, онда је српски народ жестоко обманут и преварен.


Аутор текста је Дане Чанковић, предсједник СНП – Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com