Дачић награђен аплаузом за повезивање Косова и РС

25.01.2007. год.

Представник Србије поновио став да ако Косово добије независност, на то имају право и Срби из БиХ

Заступник Србије у Вијећу Европе Ивица Дачић, предсједник Социјалистичке партије Србије, јучер је током расправе о Резолуцији Вијећа Европе о Косову поновио тезу да би независност Косова значила и могућност отцјепљења Републике Српске од БиХ.

Бијела Ал-Каида

Ово је за наш лист из Стразбура, гдје се ових дана одржава пленарна сједница Парламентарне скупштине Вијећа Европе, пренијела бх. заступница Азра Хаџиахметовић.
- Он је врло надахнуто дискутовао у тоновима који подсјећају на 90-те. Поставио је питање шта је прече, непромјењивост граница или право на самоопредјељење. Уколико је ово друго, онда и Срби из БиХ имају право на отцјепљење, као и Каталонија, Сјеверна Ирска и друге - рекла нам је Хаџиахметовић.
Према њеним ријечима, Дачић је за своју дискусију био награђен аплаузом у Вијећу Европе.
- Доминирала су излагања Француза, Руса са сличним тоновима. Дачић је Косово приказао у најцрњем свјетлу, повезавши га са криминалом, дрогом, бијелом Ал-Каидом - каже Хаџиахметовић.

Изостанак реакција

Она је навела како није било могућности да неко реагира на такве иступе због процедура Вијећа Европе које то онемогућавају на таквој врсти сједнице.
Сама резолуција која је предложена Вијећу Европе наводила је увјетну независност Косова као реално рјешење, међутим на захтјев шеф делегације Србије Милоша Алигрудића и британског посланика Дејвида Вилшира (Давид Wилсхире), ти дијелови су избачени.
Како су пренијеле агенције, посланици су са 90 гласова прихватили њихов захтјев, док је 64 гласало против. До закључења овог броја "Дневног аваза" није се гласало о цијелој резолуцији.


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com