Формирање противкриминалног и противкорупционог комитета

18.01.2019. год.

Народ је гладан правде. Тако је прије неколико дана рекао предсједник Србије Александар Вучић.

Слична је ситуација и у Републици Српској. Зато, тој чињеници, са дужном пажњом, требају се посветити све институције у Српској, истакнути појединци и обични људи. Народ је гладан правде зато што су у друштву и институцијама присутни огроман криминал и корупција. Ургентно реаговање захтијева чињеница да су криминал и корупција присутни у правосуђу. А управо је оно посљедња институција и бедем правне државе. И ако се правосуђе разори, онда нестаје и држава.

Ми у Покрету смо свједоци прича оних обичних људи који су на својим плећима осјетили неправду од судија – криминалаца и њихових криминалних пресуда. Они говоре о постојању банди у правосуђу и одмах додају да за двадесет година је донесено занемарљиво мало извршних правосудних пресуда са казном затвора или одузимање нелегално стечене имовине. А и „птице на грани“ знају колико су народ, друштво и држава опљачкани. Али, зато се незаштићене српске породице, на правди Бога, избацују из своје имовине, коју су добили кроз уговор о размјени некретнина, и то накарадним судским пресудама. Покрет сматра, да свако у својим могућностима, треба учествовати у борби против криминала и корупције. Зато ћемо спровести активности под називом „Народ против криминала и корупције у правосуђу“.  Јавности ћемо изнијети анализе правних експерата спорних пресуда у судским предметима који су завршени. Судије – криминалци не смију бити заштићени причом о независности судства. Позивамо часне судије, којих сигурно има, да дигну свој глас против корупције у правосуђу, како би одбранили  једну од најчаснијих професија.

Покрет јавно износи иницијативу о потреби формирања  противкриминалног и противкорумпираног комитета који би функционисао независно од институција и који би имао право и да хапси без тражења рјешења суда и консултација са МУП-ом. Подразумијева се да би у том комитету требали бити најчаснији, најпрофесионалнији и најхрабрији људи. Молимо представнике институција, политичке странке, а посебно предсједника СНСД-а Милорада Додика, као човјека од највећег ауторитета у Српској, да размотре наведену иницијативу.


СНП – Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com