Да ли опозиција и српски политичари одустају од спречавања дестабилизације Републике Српске?

30.07.2018. год.

16-17 јула наша организација "Избор је наш" упутила је апел политичким странкама у Републици Српској, амбасадама Америке и Велике Британије, као и канцеларија ОХР-а у БиХ. Разлог нашег обраћања учињен је са намјером да се потврди или негира чињеница  да су јасни знаци политичких тензија у Републици изазвани искључиво вјештачким путем који као свој крајњи циљ имају тенденцију стварања нестабилности у друштву и на такав начин  послуже за искориштавање овлаштења Високох Представника, чијим би мјерама били склоњени са политичке сцене легитимно изабрани предстваници власти. У овакој изузетно напетој ситуацији која угрожава јавну безбедност,  ми смо покушали да добијемо одговоре на конкретна питања од релевантних политички представника у Републици Српској, представника међународне заједнице у БиХ и дипломатских преставника САД и Велике Британије, који су директно укључени  у овај  политички процес.

Током протекле седмице, наше обраћање је објављено на бројним медијима и интернет порталима. Присутност нашега апела у медијима, даје нам за право да унапријед осудимо евентуална оправдања од стране прималаца, да је наше обраћање из неког разлога није дошло до њих или да њима оно није било познато.

С обзиром да је од нашег обраћања прошло десет дана, а да одговори нису дошли, СНП "Избор је наш" сматра неопходним и важним да саопшти следеће:

Потпуно одсутство реакције, потврде или негације, дипломатских представника Америке и Велике Британије, те канцеларије Високог Представника, потврђује наше закључке и сумње који су били изнесени у обраћању. Ово нам даје за право да још једном са великом забринутошћу потврдимо да је политичка нестабилност у Републици Српској изазвана искључиво вјештаким путем, и не представља ништа друго до квалитетно испланиран пројекат дестабилизације у Р.С  од стране западних земаља и чланица НАТО-а.

Истовремено потврђујемо одсутство реакције свих наших опозиционих парламентских партија, на чију адресу је такође било послато обраћање. СНП са великом тугом свједочи да ни од једне опозиционе партије, није поступио одговр који би негирао наше закључке који говоре о директном саучешћу опозиције са западним земљама у организацији политичке настабилности у Републици Српској.

Одстуство одговора и ћутање пред конкретним питањима, природно намеће закључак да се ради о апсолутно свјесној политичкој деградацији опозиције у Р.С, која је зарад остварења својих политичких амбиција активно извршава инструкије из земаља Европске Уније.

Да ли у овом случају можемо сматрати да својим ћутањем опозиционе партије не само признају факт учешћа у политичкој прљавој игри, него се и свјесно поносе својим издајничким активностима ?

Забринути за стабилност наше земље и будуност српскога народа ми се обраћамо свим политичким партијама и невладиним организацијама са призивом превазилажења политичких тензија и стварања атмосфере напетости пред саме изборе. Нека политичка борба свих партија буде искључиво у духу демократских начела, а не политичких провокација које наше друштво и народ може још више да подјели и разједини.


СНП – Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com