Захвалност Русији, укинути OHR

10.11.2017. год.

Покрет се у више наврата, са разлогом, захваљивао Русији. Једном је то било поводом руског вета у Савјету безбиједности УН-а на британски приједлог резолуције о геноциду у Сребреници, и то догађајем којег смо назвали „У част руској застави“.

Потребу за захвалношћу Русији  увиђамо  и због њеног реаговања на извјештај високог представника Валентина Инцка изнијетим пред Савјетом безбиједности УН-а.

Шеф руске мисије при УН, Владимир Сафронков, у свом реаговању на извјештај зачудио се показаном србофобијом Валентина Инцка, и ставио се у заштиту Републике Српске и њеног предсједника. Изразио је негодовање што се високи представник залаже да БиХ уђе у NATO. Oн је позвао на затварање Канцеларије високог представника (OHR), и поручио да Инцко не представља цијелу међународну заједницу.

Покрет је изненађен равнодушношћу српских политичара према таквим гестовима Русије. Стиче се утисак да они не прате братска осјећања и интересе српског и руског народа. Једино се, с времена на вријеме, предсједник Додик захвали Русији.

Наведено реаговање Русије у Савјету безбиједности је прилика да српски политичари покрену иницијативу за затварање OHR-а. Уколико таква иницијатива не наиђе на разумијевање друге стране (Федерације БиХ), тада се стварају околности да се OHR  прогласи наметнутом, окупационом организацијом и забрани му се  рад на територији Српске.

Догађај У част руској застави, Бања Лука, 15.10.2015.

 

СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com