Дукић: Кандидат за министра одбране током рата пријетио српским логорашима

12.01.2007. год.

БАЊАЛУКА, 11. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Савеза лораша Републике Српске Бранислав Дукић изјавио је данас да је кандидат за министра одбране Неџад Ајнаџић 25. јануара и 12. марта 1994. године посјећивао логоре у којима су били Срби, укључујући и злогласне "Тарчин" и "Виктор Бубањ", гдје је заједно са Вахидом Каравелићем вријеђао и пријетио логорашима, говорећи им да су "пашчад коју треба убити".


"Постоје бројне личности за које постоје документи и подигнуте оптужнице за почињене злочине над Србима широм БиХ, а које се налазе или их предлажу за најодговорније функције власти на нивоу БиХ и Федерације БиХ. Један од њих је и Неџад Ајнаџић, бивши командант Првог корпуса самозване Армије БиХ и актуелни предсједник Надзорног одбора Градског саобраћајног предузећа Сарајево", рекао је Дукић на конференцији за новинаре.

Дукић је упозорио да, ако такве личности могу да буду именоване за министра одбране или на неку другу важну функцију, онда је неопходно поставити питање куда иде БиХ и да ли НАТО и међународна заједница знају за такве потезе најодговорнијих у БиХ.

Он је оптужио јавног тужиоца БиХ Маринка Јурчевића да опструише процесуирање оптужених за ратне злочине над Србима, наглашавајући да ни до данас нису покренути поступци у вези са 300 предмета које је Хашки трибунал вратио у надлежност Суда БиХ, те да, како је рекао, ратни злочинац Атиф Дудаковић још није ухапшен и изведен пред лице правде.

Дукић је саопштио да је Савез логораша РС данас примио позив за састанак са јавним тужиоцем БиХ 19. јануара.

"До тада, привремено смо одустали од планираног одржавања сједнице Предсједништва ове асоцијације пред Судом БиХ у Сарајеву, којом бисмо исказали протест због нечињења правосудних органа БиХ, када је у питању процесуирање виновника злочина над Србима", рекао је Дукић.


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com