Да обиљежавање страдања Бошњака у Сребреници и скуп подршке генералу Младићу у Бања Луци подстакну на помирење

10.07.2017. год.

Покрет подржава скуп подршке генералу Младићу у Бања Луци, којег ће организовати  Српски сабор „Заветници“. Сматрамо да народи, НВО, и друге групације имају право обиљежавати и његовати догађаје и славити своје хероје, на начин како је то законом предвиђено.

Дубоко жалимо за свим жртвама које су се десиле у току рата, свјесни да је починилац најтежег ратног злочина, злочина против мира, изван наших простора, али и да је било појединаца у свим народима одговорних за ратне злочине, који треба да одговарају.

Обиљежавање страдања Бошњака у Сребреници и скуп подршке генералу Младићу у Бања Луци не смију се злоупотребљавати, напротив, требају да нас подстакну да једни друге чујемо и разумијемо, како би дошло до истинског помирења. Помирење се мора градити на истини и правди. Неопходно је да се Србин и Бошњак погледају у очи и да кажу свако своју истину, како би се дошло до заједничке истине.

Српска истина јесте: да је први појединачни злочин био над спским сватом Николом Гардовићем 1. марта 1992. године на Башчаршији, да је први масовни злочин учињен над Србима у Сијековцу код Брода, да је у току рата страдало преко 30 хиљада српских цивила и бораца, а за тај злочин одговарало је несразмјерно мало појединаца, у политичком смислу, предсједник Радован Караџић говорио је да нико нема право повести грађански рат а предсједник Алија Изетбеговић да ће жртвовати мир за независну БиХ.

Хашки трибунал за бившу Југославију основан је у времену када је доминантно једна сила одређивала свјетске догађаје; У рату у бившој Југославији, због својих интереса, сврстала се на једну страну и изабрала ко су лоши а ко добри, али и суштински утицала на исход пресуда Хашког трибунала.

Сваком нормалном Србину и Бошњаку бољи је међусобни мир, него међусобни рат који одговара некима трећима. Тај мир морају подједнако градити и Срби и Бошњаци, и то на истини и правди, и због себе и због својих покољења.


СНП – Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com