Прослава Дана Републике Српске

10.01.2017. год.

Покрет је на достојанствен и радостан начин традиционално прославио најважнији датум у новијој историји српског народа, Дан Републике Српске.

Колона аутомобила са српским заставама и „регистарским таблицама“ - 9. jануар, уз химне Боже правде, Моја Република и Боже царя храни, кретала се бањалучким улицама. У колони су били и камиони. Један са билбордом на којем је осликан Свети Стефан и приказана карта Републике Српске, Србије и Црне Горе, са међусобним испрекиданим границама. У Републици Српској је приказано срце, а у Србији и Црној Гори 4С. Ми Републику Српску, Србију и Црну Гору доживљавамо као један организам, а у  Републици Српској налазе се снага и срце тог организма које ће оживотворити идеју „Само слога Србина спашава“. На билборду је и порука „Издржати, издржати, издржати – Радујмо се 9. јануару“. На другом камиону налазиле су се бисте Светог цара Николаја Романова и Предсједника Путина. То је била својеврсна захвалност големој Русији што је у Савјету безбиједности УН уложила вето на приједлог британске резолуције о геноциду у Сребреници. Да је усвојена таква резолуција она би била непремостива препрека за добре бошњачко-српске односе, и што захваљујући понајвише њој (Русији), Српска ће постојати.

Сматрамо да нико нема право да оспорава или да се љути што српски народ прославља Дан кад је створена Српска Република. Њу народ воли, а захваљујући њој сачували смо себе, српски идентитет, православље. То право на славље даје нам и међународни уговор иза којег стоје највеће силе свијета и представници бошњачког, српског и хрватског народа, али и наша жеља и снага да будемо оно што јесмо, неугрожавајући никог. У том међународном уговору – Дејтонском споразуму наводи се да је Република Српска ентитет српског народа, а Федерација БиХ (Вашингтонским споразумом 1994.) бошњачко-хрватска федерација. Оба ентитета уважавају своје националне мањине по свим свјетским стандардима. Стога, одлука Уставног суда БиХ о конститутивности сва три народа и у Републици Српској и у Федерацији БиХ као и одлуке о химни и грбу и Дану  Републике Српске суштински руше горе наведени Међународни уговор који је изнад Уставног суда БиХ, тим пре што су наведене одлуке у Народној скупштини Републике Српске усвојене под притиском.

Покрет Избор је наш, ми обични људи, захваљујемо се првом предсједнику Републике Српске др Радовану Караџићу, првом предсједнику Народне скупштине Момчилу Крајишнику, команданту Генералштаба Војске Републике Српске генералу Ратку Младићу, што су најдиректније учествовали у стварању Српске Републике, а посебно свим борцима који су дали своје животе за њене темеље. На овај начин они живе у нашим мислима и срцима и морамо им вјечно бити захвални.

У току прославе Дана Републике Српске родила се идеја да Покрет покрене иницијативу како би  Народна скупштина РС донијела одлуку у којој се наводи да је обавеза власника свих јавних простора да на видном мјесту истакну српску заставу.

 

СНП - Избор је наш


    ФОТОГРАФИЈЕ


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com