Најава истраживања - Питамо народ о свим суштинским питањима, јер се он не смије понашати као гомила, већ мора активно дјеловати

12.03.2015. год.

Покрет овим саопштењем најављује своју нову активност, која ће се састојати  у прикупљању одговора грађана у Републици Српској на актуелна друштвено-политичка питања.

Непосредни повод за наведену акцију јесте свијест  да неки моћници стварају ситуацију у којој би Република Српска и Федерација БиХ остале без новца и могућности да исплаћују плате и пензије буџетским корисницима. Такво стање изазвало би велико незадовољство које би могло бити изманипулисано у циљу организовања великих протеста чија намјера би била насилна промјена власти и измјена Анекса IV Дејтонског споразума на штету Републике Српске. У смислу стварања такве ситуације, између осталог, јесте и немогућност формирања власти на нивоу Федерације БиХ и Савјета министара БиХ, како би се угрозио аранжман са ММФ-ом.

Мишљења смо да народ у суштини не може погријешити, али треба да има активну улогу, размишља и анализира о свим важним стварима по њега, те да се његово дјеловање не сведе само на дан избора политичких представника.

Свјесни смо да пасиван однос народа према крупним догађајима и питањима од виталног и општег интереса народ може претворити у безличну гомилу. Таква гомила постаје колебљива и подложна да је неко други споља обликује и води као стадо, док се човјекова личност у њој губи. Зато Покрет жели да се и на овај начин учествује у буђењу народа који би пробуђено и спремно дочекао изазове и искушења овог времена.

Итраживање које ће бити спроведено путем анкете односиће се на економију, криминал и корупцију, улазак у НАТО и Европску унију, протесте и могуће контрапротесте итд.

Анкета ће се спроводити на јавним мјестима, трговима,  путем електронске поште и трајаће три мјесеца.

Након спроведеног истраживања, резултате ћемо објавити јавности Републике Српске.

Молимо грађане Републике Српске да се заинтересују и најдиректније учествују у нашој анкети.

 

СНП Избор је наш
Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com