Поводом рада Суда и Тужилаштва БиХ

06.03.2015. год.

Покрет сматра да се не треба зауставити само на изјавама да су пресуде Одјела за ратне злочине Суда БиХ опасност да се за ратне злочине оптужи колективно српски народ и његови борци и институције, и да се на крају доведе у питање постојање Републике Српске под изговором да је настала на злочину. Није довољно ни укидање Одјела за ратне злочине Суда и Тужилаштва БиХ.

Неправедне, па и криминалне пресуде наведеног суда са политичким циљем, дисквалификација једног народа, не могу бити одрживе само  зато што је „суд независан“ и што се пресуде не могу коментарисати. Суд  да је уистину било независан, донио  би пресуде утемељене у закону, правди и истини, а појединци из тзв. Армије БиХ који су починили злочине над српским народом, били би кажњени.

Из наведеног, Покрет сматра потребним да Влада Републике Српске формира стручно тијело које би анализирало све пресуде споменутог суда и издвојило оне које нису засноване на закону и правди, и у тим случајевима тражили обнову поступка.

Како би се предуприједиле могуће погубне политичке посљедице, Влада Републике Српске треба да пронађе начин да о раду Суда и Тужилаштва БиХ информише Савјет Европе, Европску комисију, Међународни суд за људска права у Стразбуру и друге међународне организације.

Институције Републике Српске и српски народ не смију да прихвате криминалне и погубне пресуде, те да све учине како би се казнили сви они који су починили злочин и над српским народом.

 

СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com