Поводом иницијативе Двери о осамостаљењу Републике Српске и присаједињењу Србији

02.09.2014. год.

Покрет је обрадован иницијативом Двери из Србије која говори о  могућности издвајања Републике Српске из БиХ и присаједињења Србији, тим прије што је  Покрет "Избор је Наш"  још прије више  од десет година покренуо иницијативу за издвајање Републике Српске из, за нас наметнуте, БиХ.

Прикупили смо више од 50.000 потписа грађана Републике Српске који траже да се одржи референдум на којем  би се грађани Републике Српске изјаснили да ли су за њено издвајање из БиХ.

У неколико наврата Покрет је и подносио наведену иницијативу Народној скупштини Републике Српске.

Предсјеник Народне скупштине Републике Српске нас је обавијестио да је наша иницијатива о расписивању референдума прослијеђена скупштинским одборима.
Споменута иницијатива својевремено је  била и на дневном реду  Владе Републике Српске.

Покрет даје подршку Дверима да организују што ширу јавну расправу о наведеној теми која је од суштинске важности за интерес цјелокупног српског народа.

У том смилу, прослеђујемо и саопштење Покрета Двери које смо добили на нашу мејл адресу:

Време је за осамостаљење Републике Српске и присаједињење Србији

У светлу новонасталих геополитичких околности, историјских права и националних интереса српског народа, Покрет Двери покреће јавну расправу на тему да ли је време да се постави питање независности Републике Српске од Босне и Херцеговине, њеног осамостаљења и присаједињења Србији.

Босна и Херцеговина је вештачка и нефункционална држава која нема будућност. Због свог вековног страдања и непоклека, српски народ са западне стране Дрине заслужује своју самосталну државност и много јачи степен везаности и уједињења са Матицом Србијом.

Наступајући парламентарни избори у Републици Српској идеална су прилика да се сви политички актери изјасне на ову тему, а и у Србији би требало покренути јавну расправу и тражити мишљење свих релевантних државних и друштвених фактора: од Председника, преко Владе и Скупштине Србије, до свих других политичких и друштвених организација, САНУ и СПЦ.

Српски народ и његови прваци не могу више стајати са стране и гледати како их историјски догађаји престижу. Историјска кашњења у политичким реакцијама наших интелектуалних и политичких елита у 20. веку скупо су нас коштала. Ово је време у коме треба деловати у сусрет догађајима, а 21. век је несумњиво век дезинтеграција вештачки створених држава на простору некадашњег Совјетског савеза и бивше Југославије. Све државе настале на овим просторима плод су терористичког деловања Комунистичке интернационале, а не вековних државотворних облика постојања. Зато српски народ има сва политичка, међународна и историјска права да покрене процес самоопредељења у Републици Српској,и да своју државност на просторима Босне и Херцеговине заокружи, идући у следећем кораку ка пуном државном јединству са Србијом.

Покрет Двери у овом главном националном задатку види смисао свог политичког деловања у будућности и покреће јавну расправу на ову тему у српској јавности са обе стране Дрине, која никада није и неће бити граница, већ кичма српског народа и државности.

 

СНП - Избор је нашПомоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com