Додик превазишао себе

10.04.2013. год.

Свједочење актуелног предсједника Републике Српске, г. Додика, у корист првог предсједника Српске, др Радована Караџића, значајно је за одбрану настанка и опстанка РС, али је важно и за читав српски народ, као и за оба предсједника. Сви знамо за оно што је предсједник Додик свједочио у Хашком суду, али то треба често истицати, како би се бар мало исправила искривљена слика о рату у Југославији и БиХ, а поготово је то важно рећи на свјетској позорници, какав је Хашки суд, и то да каже онај који је почетком рата био опозиционар и политички противник првом Предсједнику РС.

Предсједник Додик, између осталога, рекао је да су прво формиране националне странке СДА и ХДЗ, па тек онда, као одговор, формиран је СДС. Знамо за Патриотску лигу и Зелене беретке – паравојне формације, те да је први појединачни и први масовни злочин на националној основи учињен над Србима, да Алија Изетбеговић није желио БиХ у Југославији, већ БиХ која ће по систему један човјек – један глас постати исламска држава. Казао је да је рат изазвао Алија Изетбеговић и Хрвати који су Херцег – Босну жељели припојити Хрватској. Предсједник Додик рекао је и да никада није био у прилици да на састанцима са др Радованом Караџићем чује неки захтјев од било кога да се почини злочин. Штавише, Караџић је тражио да се конфликт ријеши мирно. Желио је да заштити свој народ, док је Изетбеговић повукао свој потпис са Лисабонског мировног споразума
.
Варају се они који мисле да је Додиково свједочење неважно. Овакво свједочење обрадовало је обичног човјека, народ, зато је оно добро и лично за Додика. Добро је и за првог предсједника, др Караџића, јер суд неће моћи да занемари тада највећег опозиционара, тим прије што су свјесни да ће пресуда Хашког суда, посебно пресуда др Радовану Караџићу, бити подвргнута суду времена. Због тога ће озбиљне судије са савјешћу морати узети у обзир свједочење актуелног предсједника Додика.

Зашто је Додик надмашио самога себе? Зато што је и поред природе своје личности смогао снаге да сагледа и измијени ставове које је имао у почетку рата и неко вријеме послије. Сигурни смо да му је у томе помогла функција Предсједника Републике Српске. Тако се и потврђује она народна да се не може знати како је некоме, док се не уђе у туђу кожу. Зато му није било тешко да на питање Тужилаштва зашто даје изјаве противрјечне онима од прије више година, одговори без сујете: «Постоји живот да спознамо». Овом приликом подсјећамо и на изјаву предсједника Додика неколико дана пред одлазак у Хаг, у којој је истакао заслуге др Караџића за стварање Републике Српске. Све наведено показује колико је важна Република Српска и, када је она у питању, јединства за њену одбрану неће недостајати. То показују и први и актуелни Предсједник Српске, бранећи је тамо гдје је нападнута, у Хагу.


Аутор текста је Дане Чанковић, предсједник СНП - Избор је наш

 

(СНП - Избор је наш) 

Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com