Бомба у темељу Дејтонског споразума

21.02.2013. год.

Одлука Уставног суда Републике Српске да грбови Бањалуке и Невесиња нису у сагласности са Уставом Републике Српске темељи се, у суштини, на одлуци Уставног суда БиХ о конститутивности сва три народа (српског, бошњачког и хрватског) и у Федерацији БиХ и у РС. Е, ту наступа проблем. Та одлука о конститутивности је правно проблематична, нелегитимна, иако је донесена легално. За њу су гласале само судије представници бошњачког народа, док су судије представници српског и хрватског народа биле против. Овом приликом не наводимо тројицу судија странаца који су гласали за одлуку о конститутивности и који пресудно утичу на одлуке Уставног суда БиХ. На тај начин, Уставни суд БиХ је суд странаца, а БиХ се може сматрати окупираном путем тзв. својих институција, а којима управљају странци. Одлука Уставног суда БиХ о конститутивности је својеврсна бомба у темељу Дејтонског споразума. Она руши БиХ, која је заснована на ентитетима и чињеници да су бошњачки и хрватски народи створили Федерацију БиХ, а српски народ Републику Српску.

Зато Покрет позива предсједника РС, Милорада Додика, предсједника Народне скупштине РС, Игора Радојичића, предсједника Владе РС, Александра Џомбића, као и предсједнике свих политичких странака, да се одреде према одлуци Уставног суда БиХ о конститутивности. Ако они прихватају такву одлуку, онда морају да прихвате и захтјев за промјену имена Републике Српске, која је гарант опстанка српском народу и његовом идентитету.

Уколико је Уставни суд РС донио одлуку у вези са грбовима са образложењем да симболи – грбови морају одражавати традицију и културу свих граћана који у њој живе, у том случају се намећу два закључка. Први, да је то велика бесмислица, јер у Републици Српској живи преко тридесет групација са различитим традицијама и културама, што значи да најмање тридесет симбола треба да се налази на грбовима, а такав случај није забиљежен нигдје у свијету. Други закључак је да је та одлука Уставног суда РС о грбовима посљедица комунистичке и глобалистичке идеологије да истиснемо елементе вјерског и националног идентитета из наших симбола, а онда и из нашег срца.


СНП - Избор је наш
 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com