Отворено писмо Предсједнику Републике Српске

17.12.2012. год.

 ОПСТАТИ ИЛИ НЕСТАТИ

Господине Предсједниче,
 
Тешка су времена. Људи кад се сретну кажу да размишљају како ће кога преварити. У селу крај Градишке средњовјечан човјек тражи да полно општи са малољетном дјевојком. Не помажемо породицама оних који су створили Републику Српску, а које оптужује политички Хашки суд. Псујемо Бога, мајку, а да нам ништа криви нису. Не саосјећамо са другима који су у невољи. А управо та неосјетљивост погодно је тло за свако зло. Криминал и корупција „цвјетају“, а производњу скоро да и немамо, иако имамо пољопривредни, хидро и сваки други потенцијал. Гладни и болесни су око нас. Господине Предсједниче, ако се не узмемо у памет, као што каже наш народ, доћи ће неко да нам заповиједа како да се понашамо и шта да радимо, али за његово добро, а не наше. Рјешења има. Примјер је јединствена реакција политичара и невладиних организација око немилог догађаја када су двојица ЕУФОР-ових војника премлатили дјевојку и младића у Бањалуци. Само због такве реакције, војници су санкционисани.
 
Ово је вријеме које тражи храбре појединце који су спремни да се жртвују за свој народ, да му помогну и на тај начин би надмашили себе, уздигли себе изнад грешака и гријеха и свакој истини, па и смрти, гледали у очи. Покрет сматра да такав појединац можете бити Ви. Потребно је да од дневнополитичке активности пређете на државничке и историјске. Али, да бисте то постигли, треба да урадите неколико ствари: 
 
Да не бисте пристрасно обављали функцију Предсједника Републике Српске, и да бисте били предсједник свим њеним грађанима, потребно је да поднесете оставку на функцију предсједника политичке странке. 
Да учествујете у стварању и подржите владу националног јединства која би била састављена од способних, храбрих и поштених стручњака, без обзира да ли су припадници неке политичке странке. Таква влада унијела би нови оптимизам и мотивисала људе на рад који је најбољи одговор на кризу. 
Да се обрачунате са криминалцима из својих редова.
С обзиром да је био рат и да су се многи људи у њему и послије њега незаконито обогатили, и да нема адекватних закона који би све санкционисали и одузели незаконито стечену имовину, потребно је формирати фонд за подстицај отварању нових радних мјеста. Одредити вријеме за амнестију, и у том периоду да сви они који су остварили привилегије и стекли новац на незаконит начин  то исправе. Ви сте богат човјек, приложите новац у тај фонд и дајте примјер свима који су се на незаконит начин обогатили да исто ураде. Прође ми мисао о Гадафијевом богатству, које није припало ни његовој породици, ни народу, већ онима који су га довели на власт и срушили.
 
Уколико не направимо искорак ка истинским вриједностима, моралним и духовним, нестаћемо. Морамо унијети нови оптимизам, мотивацију за рад, осмислити појединачне и колективне циљеве, не само због нас, већ и због наше дјеце.
 
Господине Додик, ако кренете тим путем и наметнете истински ауторитет, народ ће Вас подржати, и неће Вам бити потребна политичка странка да побиједите на следећим изборима за Предсједника Републике Српске. У противном, Ваш пад је неминован и прије избора. 
 
Покрет ће учествовати у стварању новог оптимизма у српском народу, али и свим средствима се супротставити негативним појавама и процесима који слабе Републику Српску и њен народ. 


СНП - Избор је нашПомоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com