Најбоље рјешење - међународна конференција о границама

12.07.2012. год.

Текст објављен у „Политици“ 11.07.2012. под називом „Балкану неопходан поправни Дејтон“ од велике је важности и он је обрадовао Покрет. У тексту се говори да је једино мирно рјешење за Балкан међународна конференција о границама, која би уважавала право народа на самоопредјељење...

Управо за то, већ више година уназад, залаже се наш Покрет. Зато јавност подсјећамо само једним текстом од 11.11.2011, а било их је више, који је у вези са том темом:

„Покрет је дубоко забринут општом ситуацијом на Балкану. Србима у јужној српској покрајини угрожен је и сам живот. Такозвани Санџак покушава се прогласити аутономном облашћу која територијално улази и у Црну Гору, и као таква хоће да се повеже са Федерацијом БиХ. Неки Војводину желе успоставити као републику, БиХ се безуспјешно покушава оживјети као функционална држава, па чак и обновљени преговори око Кипра значајно ће пореметити односе између Турске и Грчке. Сва ова „жаришта“ створена су и због сучељавања два принципа – права народа на самоопредјељење и принципа неповредивости граница суверених држава. Да се ова жаришта не би распламсала у рат, потребно је организовати међународну конференцију о границама на Балкану која би имала за циљ да дефинише ко има право на самоопредјељење и на којој територијалној цјелини, те да се на референдуму становништво тих територија изјасни у којој и каквој држави желе да живе. Уколико велике силе не желе да организују такву конференцију која би Балкану донијела мир и стабилност, онда Покрет са жаљењем закључује да је великим силама можда више стало до балканског рата.“ – Бања Лука, 11.11.2011.  

 
 
СНП - Избор је наш                            
 Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com