Генерал тукао дјецу

18.05.2006. год.

Бивши генерал Армије БиХ, Хамид Бахто, први насрнуо на дјечака из Бијељине, а у крвавом пиру придружили су му се остали тренери и родитељи сарајевског Академца

НЕ СТИШАВА СЕ БУРА ПОСЛИЈЕ НЕВИЂЕНИХ ИНЦИДЕНАТА У САРАЈЕВУ

 

 ГЕНЕРАЛ ТУКАО ДЈЕЦУ

 

 Бивши генерал Армије БиХ, Хамид Бахто, први насрнуо на дјечака из Бијељине, а у крвавом пиру придружили су му се остали тренери и родитељи сарајевског Академца

 

БАЊА ЛУКА - Оно што су доживјели џијуџицу такмичари из Републике Српске на смотри у дворани Полицијске академије на Врацама, виђа се само у хорор филмовима. Тренери и родитељи домаћег клуба Академца на најбруталнији начин претукли су дјечаке и дјевојчице и то само из једног јединог разлога - зато што су из Републике Српске.

Инцидент се догодио када је родитељ једног домаћег такмичара напао дјечака из Бијељине, послије чега су сви тренери, такмичари и судије из Федерације БиХ насрнули на младе борце, који су једва извукли живе главе.

- Успјели смо да откријемо идентитет родитеља који је започео инцидент. То је Хамид Бахто, бивши генерал Армије БиХ који, изгледа, још увијек није схватио да је рат на овим просторима одавно завршен. Он је у моменту када је његов син радио финалну борбу без икаквог разлога истрчао на борилиште и кренуо да шакама и ногама удара недужног дјечака из Бијељине. Никоме ни сада није јасно зашто је то урадио. Послије тога настала је општа туча у којој су се представници из Федерације БиХ просто утркивали у томе ко ће више задати удараца дјеци из Републике Српске - рекао је предсједник Џијиџицу савеза Републике Српске Жељко Зец.

 

ИСТРАГА

Министарство за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске пружило је пуну подршку челницима Џијуџицу савеза Републике Српске у настојањима да све детаље везане за овај невиђени инцидент истјерају на видјело.

- Разговарао сам са министром Браниславом Бореновићем, који је обећао да ће нам помоћи како бисмо расвијетлили овај случај и како би кривци били доведени пред лице правде. Он ће контактирати са надлежним истражним органима у Федерацији БиХ и захтијеваће да се испитају сви детаљи и да се одговорни за ове инциденте најстроже казне - истакао је Жељко Зец.

Најмлађи чланови бањолучког Самураја, који су се ни криви ни дужни нашли у животној опасности, још увијек су у великом шоку због свега што су преживјели.

- Нисам знала шта се дешава око мене. Сви су кренули да нас туку и нисам могла да се помјерим од страха. Призор је био стравичан. . . Некако сам, ипак, успјела да дођем до наших тренера и да заједно са њима побјегнем у собу у којој смо били смјештени. Како смо бјежали из дворане нико од нас није успио да дође до својих ствари. Оставили смо тренерке, патике, телефоне, мајице, торбе. . . Било је ужасно - још увијек у страху прича 10-годишња такмичарка бањолучког Самураја Сара Шњегота.

Оно што је, такође, невјероватно и што нико није могао да вјерује је и чињеница да нико од полиције, у чијој се дворани све и десило, није покушао да помогне такмичарима из Републике Српске.

- Двојица полицајаца који су били на обезбјеђењу и који су у моменту када је туча почела стајали у мојој близини само су прокоментарисалиНака их туку, нису наши”. Послије тога су се окренули и изашли из дворане. Нечувено! Желим да истакнем и то да је смотру званично отворио амерички амбасадор у БиХ Даглас Меклејни и док је он био у дворани све је било у реду. Чим је отишао, избио је инцидент. Нико ме не може убиједити да ово све није било унапријед испланирано и да судомаћинисамо чекали погодан моменат да нас претуку - наглашава сениор Самураја Милан Савичић.


Глас Српске


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com