Изетбеговићев пуцањ у вишенационалну БиХ

09.07.2012. год.

Предсједавајући Предсједништва БиХ, Бакир Изетбеговић, поздравио је најаву главног хашког тужиоца, Сержа Брамерца, да ће уложити жалбу на пресуду Хашког суда о ослобађању првог Предсједника Републике Српске, Радована Караџића, оптужби за геноцид изван Сребренице. На овај начин, Изетбеговић је открио своје право лице и показао шта му је циљ. Покрет је гајио наду да предсједавајући Бакир може да исправи грешку свог оца, те да изграђује сложену вишенационалну државу БиХ коју чини и Република Српска. Оваква подршка тужилаштву, а не Претресном вијећу Хашког суда, показује одсуство правде код Предсједавајућег, јер прихвата само оне пресуде у којима се Срби и РС најстроже кажњавају, а бори се против пресуда у којима су Срби ослобођени неоснованих оптужби. Такав приступ је и пуцањ у Дејтонску БиХ и вишенационално друштво.

Изетбеговић је такође понудио Брамерцу „апсолутну подршку у обезбјеђивању потребне аргументације и помоћи како би успио да докаже свих 11 тачака оптужнице против др Радована Караџића, укључујући геноцид“. Да ли то значи да Изетбеговић има личну архиву и зашто је са њом чекао до сада? Да ли он мисли да и одбрана треба да буде равноправна са тужилаштвом, те да и она добије сву потребну документацију?

Због свега тога, власти Републике Српске треба да питају предсједавајућег Предсједништва БиХ Изетбеговића да ли он мисли да је РС настала на геноциду, и, ако је одговор потврдан, то би био довољан аргумент да се покрене процес раздруживања Федерације БиХ и Републике Српске. У противном, власти РС ризиковале би да учествују у укидању Српске. СНП - Избор је наш
 Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com