Сарајевска Al- Qa’ida на суђењу

30.09.2006. год.

Ово оружје бит ће употријебљено против Еуропе, против оних чије су снаге у Ираку и Афганистану. Ова два брата предала су своје животе да удовоље Алаху, да помогну својој браћи и сестрама. Они су муслимани.

САРАЈЕВО - “Ово оружје бит ће употријебљено против Еуропе, против оних чије су снаге у Ираку и Афганистану. Ова два брата предала су своје животе да удовоље Алаху, да помогну својој браћи и сестрама. Они су муслимани. Лавови долазе, њихови сати долазе. Еуропо, немој мислити да смо те заборавили, ово је порука за вас...”

Ту пријетњу, на енглеском језику, у камеру, свима који су укључени у борбу против исламске браће на Блиском истоку, изричу двојица младића оптужених за припрему терористичких напада на велепосланства САД-а и Велике Британије у БиХ. Снимка је емитирана овога тједна на Суду БиХ, пише Вечерњи лист.

Глас Бекташевића

Глас, према тврдњама Allena Hirsona, фонетичара из британског Scotland Yarda, припада натурализираном држављанину Шведске, подријетлом из БиХ, Мирсаду Бекташевићу.

С Турчином Абулкадиром Цесуром и држављанином БиХ Бајром Икановићем, Бехташевић је ухићен у студеноме прошле године у Сарајеву, прије извођења самоубилачких напада, захваљујући подацима шведске обавјештајне службе.

На видеозапису, који су Вечерњаку уступиле колеге из сарајевског тједника “Слободна Босна” и који у Тужитељству БиХ служи као доказни материјал, јасно се види како се састављају два сатна механизма која служе за активирање експлозивне направе.

Сатни механизам

Након састављања једног сатног механизма, особа с “фантомком” на глави, пред камером демонстрира како је други сатни механизам повезан са жаруљом која би се укључила у тренутку кад сатни механизам активира упаљач експлозивне направе.

На осталим дијеловима видеозаписа, који су с позорношћу пратили шведски, дански, британски и амерички медији, виде се униформиране особе испред којих је арсенал наоружања што су га намјеравале употријебити при нападу на страна велепосланства. Снимљен је ракетни бацач, мина усмјереног дјеловања, ручне бомбе, одскочне мине, штапини с експлозивом, стрељиво, нож.

Процес

Судски процес против оптужене тројке, у доби од 18 до 25 година, изазвао је велику позорност страних медија те актуализирао причу о постојању тзв. бијеле Al-Qa’ide у БиХ. Велику прашину међу припадницима натурализираних босанскохерцеговачких држављана из арапских земаља, који су се тијеком рата борили у муџахединским постројбама, подигла је аутобиографска књига пакистанског предсједника Первеза Мусхаррафа под називом “На ватреној црти”.

У њој је изнио податак да су припадници Al-Qa’ide требали новачити ветеране џихада с простора БиХ како би они отетим зракопловима нападали међународне зрачне луке и нафтна складишта по Еуропи и САД-у.

Абу Хамза: Подмећу нам медији

Наводе пакистанског предсједника за “Вечерњак” је коментирао гласноговорник муџахединске заједнице у БиХ Абу Хамза напомињући да су његова браћа прочитала књигу, али да у њој нема поглавља које се односи на муџахединску заједницу у БиХ.

“Контактирао сам са својом браћом” наставља Абу Хамза “они такво нешто нису успјели пронаћи и мислим да се ради о подметању страних медија да би нетко од браће тко се борио за вријеме рата у БиХ починио такво нешто”.

Просвјед Муџахедина

"Просвјед против кршења људских права” назив је митинга који ће око 500-тињак припадника муџахединске заједнице у БиХ, данас одржати испред заграде парламента БиХ. Просвјед је, како кажу његови организатори, инициран због понашања босанскохерцеговачких власти које под сваку цијену желе одузети држављанства особама тзв. афроазијског подријетла. Абу Хамза је казао да он и његова браћа желе упозорити на проблеме и могуће нелегална изручења у матичне државе, у којима их чекају велике затворске казне. 


www.pincom.info


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com