Отворено писмо Бан Ки Муну

12.12.2011. год.

Поштовани,

Господине Генерални Секретару, пишемо Вам у име Покрета „Избор је наш“ који је обезбиједио 50.000 потписа грађана Републике Српске. Ти грађани траже да остваре право народа на самоопредјељење и да се на референдуму изјасне у којој и каквој држави желе да живе. Зато нас интересује и питамо Вас да ли су УН, као највиша међународна организација, успоставиле правило, односно начин на који се то право може остварити и да ли је дефинисано ко има право на самоопредељење и на којој територији?

Ако не постоји правило за остваривање права на самоопредјељење, да ли је онда сила извор таквог права и да ли су Албанци на такав начин - силом прогласили такозвано независно Косово. Шта, ако вођени том идејом, Срби прогласе Републику Сјеверно Косово, или било који дио народа у свијету пожели да своје територије прогласе независном државом?

Покрет је свјестан, да уз велику економску кризу и сучељавањем два принципа, права народа на самоопредјељење и неповредивости граница признатих држава, може доћи до дестабилизације и сукоба на свјетском нивоу.

У очекивању Вашег одговора, примите изразе нашег дубоког поштовања.


СНП - Избор је наш
 



Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com