Јединство народа и политичара око економске и политичке стратегије и честитка крсне славе Караџићу

20.11.2011. год.

У овим тешким временима ако желимо помоћи Републици Српској и њеним грађанима потребно је јединство народа и политичара око економске и политичке стратегије. Основа економске стратегије јесте у подстицању и мотивисању на рад. Вриједни људи треба да буду примјер у друштву. Добро би било  уздати се у своје снаге. Држава  треба да створи околности и услове којима би се привукли Срби из расејања како би се вратили и уложили капитал у отаџбину. 
 
Приоритет нам не смије бити извоз по сваку цијену, већ прије свега производња здраве хране за властите потребе, а што преостане, може се извозити.
 
Потребно је и подстицати и малу привреду,  један од начина је и увођење интерног средства плаћања, попут бона.
 
Важно би било ослободити се кредита добијених од ММФ-а и свјетске банке који би нас у наступајућим тешким околностима увукли у дужничко ропство. У том смислу треба Русији понудити споразум у којем би се обавезала да врати спољни дуг РС, а за узврат би добила могућност коришћења одређених природних богатстава. На примјер, изнајмљивање одређене површине земље са плантажама воћа и засадима поврћа које би се извозило у Русију.
 
Што се тиче политичког јединства добро би било да Народна скупштина донесе одлуку у којој би се тражило од политичара из Федерације БиХ да хитно омогуће успостављање власти на нивоу БиХ на основама Дејтонског споразума. Уколико зато не буду имали воље, онда да Народна скупштина покрене процес раздруживања Федерације БиХ и Републике Српске.
 
Покрет позива све, а посебно Србе да сутра честитају крсну славу, архангела Михаила, првом предсједнику Републике Српске, доктору Радовану Караџићу, који је заједно с народом створио Српску.
 
Сутра узнесимо молитву Богу, пожелимо срећну славу Предсједнику, добро здравље и успјех пред Хашким судом.
 
 
СНП - Избор је наш

 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com