Међународна конференција о границама на Балкану или балкански рат?

11.11.2011. год.

Покрет је дубоко забринут општом ситуацијом на Балкану. Србима у јужној српској покрајини угрожен је и сам живот. Такозвани Санџак покушава се прогласити аутономном облашћу која територијално улази и у Црну Гору, и као таква хоће да се повеже са Федерацијом БиХ. Неки Војводину желе успоставити као републику, БиХ се безуспјешно покушава оживјети као функционална држава, па чак и обновљени преговори око Кипра значајно ће пореметити односе између Турске и Грчке. Сва ова „жаришта“ створена су и због сучељавања два принципа – права народа на самоопредјељење и принципа неповредивости граница суверених држава. Да се ова жаришта не би распламсала у рат, потребно је организовати међународну конференцију о границама на Балкану која би имала за циљ да дефинише ко има право на самоопредјељење и на којој територијалној цјелини, те да се на референдуму становништво тих територија изјасни у којој и каквој држави желе да живе. Уколико велике силе не желе да организују такву конференцију која би Балкану донијела мир и стабилност, онда Покрет са жаљењем закључује да је великим силама можда више стало до балканског рата.

Изјава врховног муслиманског вође, г. Церића, у којој упоређује легитимно изабраног предсједника Републике Српске, г. Милорада Додика, са Бин Ладеном и Норвежанином Брејвиком показује да Бошњаци – муслимани не желе заједнички живот са Србима, те истискују Републику Српску из Дејтонске БиХ. Ако бисмо били непристојни, због те Церићеве изјаве, а с обзиром да је предсједника Додика упоредио са онима који су починили звјерска дјела, можемо му одговорити питањем: 

Господине Церићу, да ли сте Ви човјек?
 
Што се тиче Церићеве друге изјаве да су Срби починили геноцид над Бошњацима, рећи ћемо да, када се сазна пуна истина о рату на овим просторима, бошњачки народ постидјеће се својих политичких и војних вођа, али и вјерских.
 
Обе Церићеве изјаве представљају увреду за српски народ и Покрет ће у наредном периоду организовати протест у којем ће тражити да, коначно, истина изађе на видјело, и да Суд БиХ суди онима који су починили злочине и над Србима, у противном, да те случајеве поцесуирају судови Републике Српске.


СНП - Избор је наш
 Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com