Поводом гласања БиХ у Савјету безбиједности

02.11.2011. год.

Гласање БиХ у Савјету безбједности о чланству Палестине у УН, потврђује сву апсурдност БиХ као државе. Зато што једна половина БиХ, тј. Федерација БиХ са задовољством би гласала за чланство Палестине, док њен други дио, тј. Република Српска жели прво договор између Палестине и Израела, па тек онда да тај договор доживи међународну ратификацију.

Покрет сматра да постоји велика могућност да представник БиХ у Савјету безбједности прекрши темељни принцип Дејтонског споразума, а то је доношење одлуке консензусом у Предсједништву БиХ. И да гласа за чланство Палестине.

Консензус је суштински принцип који БиХ као државу држи у каквом-таквом животу.

Уколико представник БиХ у Савјету безбједности мимо сагласности једног њеног дијела, буде гласао за чланство Палестине, то ће показати да је БиХ болесник са урођеном болешћу од које ће и умријети. Два њена дијела, ентитета, од којих је састављена имају супротстављене интересе и приступе многим важним питањима. То је један од разлога због којих је потребно покренути процес мирног раздруживања Федерације БиХ и Републике Српске.

Ако желимо да интегришемо Републику Српску и Федерацију БиХ, занимљиво би било сагледати могућности интеграције коју воде велике силе попут Русије и Њемачке.


СНП - Избор је наш
 Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com