Референдум

04.05.2011. год.

Уколико Високи представник поништи одлуку о референдуму, а Народна скупштина покаже слабост и не одржи га, Покрет ће организовати неформални референдум за независну Српску.

Ми, ипак, вјерујемо да ће се и поред притисака да се референдум не одржи, он ипак одржати. Уколико Народна скупштина и српски политичари, на челу са предсједником Додиком, попусте, и референдум се не организује, биће то зелено свјетло за нове захтјеве према Републици Српској којима се жели њено укидање, а долазе из Федерације БиХ и дијела међународне заједнице. У супротном, ако дође до одржавања референдума, то ће значити рампу за такве захтјеве и друга условљавања. То би ојачало институције Републике Српске и показало њену сувереност. 

Због свега тога, сви српски политичари треба да буду јединствено за одржавање референдума, а народ јесте. Што се тиче санкција према Републици Српској, оне могу, евентуално, да услиједе само од дијела међународне заједнице. Референдум у РС може подијелити међународну заједницу и означити почетак отпора према диктату силе.СНП - Избор је наш
 Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com