Зашто је потребна двотрећинска већина за формирање власти у Републици Српској?

11.10.2010. год.

Двотрећинска скупштинска већина за формирање власти у Републици Српској потребна је како бисмо се што лакше одбранили од притиска и захтјева за промјену Устава на штету Републике Српске, обезбиједила би политичку стабилност и створила околности за економски напредак. Таква скупштинска већина би имала успјеха у борби против криминала и корупције, могла би одустати од уласка у НАТО и покренути разговоре о Европској колективној безбједности. Тако снажна и јединствена власт у Републици Српској могла би обезбиједити једнаке могућности и за интересе Русије у односу на неке западне земље. Република Српска би у том случају под повољним условима могла да од Русије добије новац у односу на досадашње услове ММФ-а и Свјетске банке.

Република Српска би била добар примјер сарадње са Русијом, што Русији одговара како би показала да добро могу проћи оне земље које уважавају и њене интересе. Истовремено, западне земље би више уважавале интересе Српске.

Република Српска и српски народ, с обзиром на блиску прошлост, несигурно се осјећају све док је у функцији НАТО база Бондстил, зато овако јединствена власт на челу са Додиком могла би да покрене инцијативу за укидање такве базе, у противном да се отвори и руска база на територији Републике Српске као једна врста равнотеже. Ова коалиција добра је за Републику Српску јер умјесто свађе између позиције и опозиције дошло би до сарадње двије најјаче политичке странке у свему ономе што је добро за Српску у овим тешким временима.

Уколико СНСД на челу са Додиком одустане од родољубиве политике, одбране Републике Српске и српског народа, Покрет очекује да ће у том случају народ своје незадовољство показати на улици кроз протесте који би могли довести до ванредних избора и смјене такве власти.


СНП - Избор је наш
 

 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com