Најава конференције: Изазови Републици Српској, српском народу и могући одговори на њих

06.09.2010. год.

Како је на данашњој конференцији за новинаре Покрета „Избор је наш“ најављено, Покрет ће у Бањој Луци 23. и 24. септембра 2010. године организовати конференцију на тему: „Изазови Републици Српској, српском народу и могући одговори на њих“.

Биће то једна врста искорака и наставак скупа који се одржао у Подгорици јуна мјесеца, кад је домаћин био Српски национални савјет у Црној Гори, на челу са господином Момчилом Вуксановићем.

На конференцију у Бањалуци позвани су представници већине (српских) политичких странака са простора бивше Југославије, представници значајних установа и српских националних невладиних организација. Овим скупом желимо показати да уочавамо велике опасности и изазове за Републику Српску и цјелокупан српски народ, али и да бринемо због тога, и да желимо да наши учесници дефинишу изазове и проблеме, те да на њих понуде могуће одговоре и рјешења.

Желимо да још више заинтересујемо српске политичке странке из региона за будућност Српске, која је од суштинске важности за васцијели српски народ.

Она ће у наредном периоду бити изложена жестоком притиску од дијела међународне заједнице и сарајевских политичара да путем реформе Устава сама себе угаси, а да српски народ као босански у „малој Југославији“, БиХ, уђе у НАТО. И поред тога, Република Српска по идејама које се рађају у њој може, такође, бити матица српском народу.
Хоћемо отворено и храбро да пошаљемо поруку САД-у и неким земљама Европе да су се сврстали на једну страну подржавајући процесе у којима мањи народи, па чак и националне мањине, стварају своје националне државе и на српској земљи, а српском државотворном народу оспоравају рјешавање свог националног питања.

И на крају, да пошаљемо поруку наде обичном човјеку - Србину, да у новим политичко-безбједносним околностима могу да створе државу коју ће вољети, а та држава ће знати да заштити интересе српског народа и сваког појединца у њој.

Позивамо све Србе да према својим могућностима узму учешће у остваривању тог светог и радосног циља за сваки народ.


СНП - Избор је наш

 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com