Отворено писмо предсједнику владе, г. Милораду Додику

17.05.2010. год.

Господине предсједниче Додик,

Нисам другачији од многих обичних људи, али молећи се Богу, одлучих да Вам изнесем дубоку забринутост за будућност Републике Српске и српског народа. Приступање МАП-у, могући улазак у НАТО, Истамбулска декларација, попис становништва без националне и вјерске одреднице, одлука Међународног суда за људска права у предмету Сејдић и Финци, суђење првом предсједнику Републике Српске, др Радовану Караџићу, свјетска економска криза, глобализација која је на дугачким стакленим ногама, а поготово морални и духовни пад, све су то велике опасности за Републику Српску и сав српски народ, уколико на све то немамо правог одговора.

У времену када је лаж замијенила истину, неправда правду, неморал морал, потребни су људи који дају примјер у добром, како би се све то окренуло на исправно. Будите Ви један од тих људи и вратите новац који је Ваш син добио преко ИРБ РС у виду кредита. И тада захтијевајте од свих који су на непоштен начин остварили корист, да ту грешку исправе. У тешком времену које је пред нама, неће нас спасити неосјећање, неодговорност, неуважавање, већ солидарност и свјесно, радосно жртвовање за народ.

Ако власт функционише по здравим принципима и не боји се, онда народ у Републици Српској, захваљујући само њеном енергетском потенцијалу, пољопривреди, воћарству и шумарству, може добро да живи. Нама приоритет не треба бити извоз по сваку цијену, а да увозимо храну која је скоро отров. Нека нам буде стимуланс да производимо здраву храну, прије свега за нас и нашу дјецу, а што преостане - да се извози.

С обзиром на све ово, и чињеницу да се у Сарајеву другог јуна одржава конференција ЕУ -  Западни Балкан, сматрамо да би било добро да прије тога организујете скуп на којем би били присутни представници свих политичких странака, епископи Српске православне цркве са сједиштем у РС, представници војске РС и НВО. На скупу би се одредила стратегија одбране Републике Српске и интерес српског народа, али показало и јединство политичара, цркве и народа. Тако обједињени и изван РС, можемо обезбиједити партнерски однос са другим народима и сарадњу у име мира и бољег живота. Покрет сматра да, уз Божју помоћ, имате могућност да остварите велика дјела за свој народ, али, уколико то не урадите, то неће бити најгоре за народ, који је издржао и већа искушења, већ за Вас, јер нисте искористили велику прилику.

Ми овим отвореним писмом не желимо никог да нападамо, већ и да дамо подстрек свима да узму учешћа у стварању свеопштег бољитка.

 

P.S.

Вашој пажњи препоручујемо наше саопштење од 06. 08. 2008. у вези са свјетском економском кризом, које се налази у прилогу овог писма. Напомињемо да је предсједник Србије, г. Борис Тадић, у свом новогодишњем говору за 2009. годину, рекао да нико у октобру 2008. није могао да предвиди овакву економску кризу.


СНП - Избор је наш


 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com