Хрватска политика и режим Бориса Тадића наспрам Републике Српске

19.04.2010. год.

Хрватска политика и режим Бориса Тадића на различите начине воде ка истом циљу: укидању Републике Српске и стварању јединствене БиХ, босанске нације и босанске православне цркве. Да постоји план за укидање Републике Српске види се по усвојеној Декларацији о Сребреници, по попису становништва у коме не би била национална и вјерска одредница, по хашком процесу против Радована Караџића као првог предсједника Републике Српске.

Дубоко жалим што је предсједник Србије Борис Тадић. Човјек који је иницирао и обезбиједио да се у Народној скупштини Србије усвоји Декларација о злочину у Сребреници и на тај начин такав злочин издвојио од свих других. Извинио се и осудио злочин који су починили припадници српског народа, а приликом недавне посјете Мостару рекао да је у току рата био психолог, оградио се од политике Србије у то вријеме и индиректно признао њено учешће у сукобу на овим просторима. Изјавио је да је за Србију императив помирење народа. О каквом императиву и помирењу говори Тадић када је у Хрватској српски народ од државотворног постао национална заједница, од њега се отела огромна имовина и 50.000 станарских права? Из Хрватске је протјерано више стотина хиљада Срба, а у Федерацији БиХ и на Косову скоро да их нема. Хрватски и бошњачки политичари признају лажну државу Косово и тврде да је Србија извршила агресију над БиХ и Хрватском.  Зар на тим основама предсједник Србије жели помирење народа на овим просторима?

Помирење се не може градити на поразу српског народа, јер то није истинско помирење и представља предуслов за будуће сукобе. Лицемјерно је и ружно да предсједник Србије истиче и осуђује злочин над другима, а да до тада није истражен и осуђен злочин над народом којем он припада. Понашање и изјаве Бориса Тадића би имале смисла да је он предсједник и Хрватима и Бошњацима у Хрватској и БиХ. Његово понашање иде у прилог само њему и могућој жељи да постане надчовјек, а никако не иде у прилог интересима српског народа. Предсједник Србије треба да брине и води рачуна о милион и по својих сународника западно од Дрине.

Покрет подржава одлуку Владе РС и њеног предсједника Додика да се стави ван снаге Извјештај Комисије о Сребреници, као и потписани споразум између политичких странака СДС-а и Јединствене Русије. То су примјери који показују којим путем требају ићи наши политичари. Све одлуке које су произвеле штету по Републику Српску треба ставити ван снаге и сарађивати са оним политичким снагама које отворено и бескомпромисно уважавају интерес Републике Српске.


СНП - Избор је наш

 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com