Са данашње мирне протестне шетње против НАТО-а

24.03.2010. год.

Говор предсједника СНП „Избор је наш“, господина Данета Чанковића, на данашњем скупу на тргу Крајина:

„Ово смо данас урадили да се сјетимо жртава НАТО бомбардовања и кажемо да нисмо за улазак у НАТО. Поред шест малих разлога, које сте управо чули, има још доста тога што упућује, а ви то добро знате, да наш циљ не смије бити улазак у НАТО. Ово је и антиратни протест. Ми не желимо да наши војници било гдје у свијету намећу мир и гину за туђе интересе.  Ми желимо свјетски мир који ће се градити добром вољом међу људима. Ту смо и да осјетимо значење двије ријечи: радујмо се и не бојмо се! Не бојмо се НАТО-у рећи НЕ, јер кад смо год гурали главу у пијесак, а срце нам било у петама, гријешили смо; и радујмо се што смо Срби и волимо свој народ, а не мрзимо друге.“

Покрет је послије позвао грађане да дају свој потпис за референдум о уласку у НАТО, и том приликом дијелио часописе „Двери Српске“, летке о 10 разлога против уласка у НАТО и хемијске оловке, а потом позвао окупљене грађане да оду у храм Христа Спаситеља, гдје је служен помен за жртве НАТО бомбардовања.

Поред предсједника Покрета, говорио је и савјетник „Института за истраживање српских страдања у двадесетом вијеку“ из Београда, господин Љубиша Ристић, који је, између осталога, рекао:

„Нити Србија, нити Република Српска не може да уђе у НАТО пакт из најмање два разлога. Један је разлог прошлости, други је разлог будућности. Разлог прошлости јесте сећање на злочине ове ратне организације према српском народу, на чињеницу да нико за те злочине није одговарао и чињеницу да се нико није извинио српском народу за те злочине. Други разлог, разлог будућности, јесте претпоставка да ћемо ми, као народ, бити свирепо употребљени у извршавању будућих злочина НАТО организације, посебно у, не дај Боже, случају великог сукоба са Русијом. Ми бисмо тада били у позицији конвертита од којих би се стално тражило доказивање, и то доказивање у крви, својој и туђој, и тек би тада за Србе важила она позната српска изрека „Потурица гори од Турчина“.

 
 
СНП - Избор је наш
     ФОТОГРАФИЈЕ


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com