О разлозима Кациновог доласка у Републику Српску

29.01.2010. год.

Да ли Словенац Јелко Кацин, посланик Европског парламента, долази у Републику Српску да пренесе искуства Словеније у разбијању Југославије, или, можда, чак и искуства Косова? Подсјећамо само на неке догађаје из тог периода: „купујмо нашу робу“, наравно, словеначку, конзерве свјежег ваздуха, наравно, словеначког. Да не спомињемо полуживе, голобраде војнике, несловенце, који су бачени у хладњаче да тамо скапавају. Интересантно је и како је Словенија постала једнонационална држава, у којој се крше основна људска права несловенаца, попут немогућности добијања личних докумената.., али ни о томе нећемо.

Покрет жели рећи господину Кацину да Република Српска није за таква искуства и да неће разбити дејтонску БиХ, као што су Словенија, Хрватска и БиХ разбиле Југославију. Већ ће ићи мирним путем, износећи аргументе и чињенице о потреби мирног раздруживања Републике Српске и Федерације БиХ. Овом приликом указујемо само на двије такве чињенице. Једну је изнио високи представник Инцко у свом обраћању Комитету за Европску интеграцију њемачког Бундестага, а она гласи:

„Разлог застоја у БиХ лежи у чињеници да различите стране у БиХ имају дијаметрално супротне ставове о томе како земља треба изгледати и да је тешко помирити те ставове и наћи заједнички интерес.“

Друга чињеница је изјава Кацина да БиХ, ако нема Врховни суд, није држава, са чим смо апсолутно сагласни.


СНП - Избор је наш

 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com