Са конференције за новинаре одржане у Бања Луци 4. јануар 2010. године

04.01.2010. год.

Покрет сматра да се већ дуже вријеме понижава република Српска и српски народ. Понижење се огледа у наметнутих одлука Високих представника којима се уништава суверенитет Републике Српске и српског народа, понижење је и у отимању новца Управе за индиректно опорезивање БиХ и сталном повећању буџета за заједничке органе, а на штету Српске, као и у томе што РС нема свој грб и химну коју већина жели.

Сматрамо да је таква даљња ситуација неодржива те да политичке вође на таква исушења одговоре подвигом. Да би наши политичари неутралисали спољни притисак на РС као и да обезбједе јединство народа и политичара око заједничког циља – одбрана Српске, они морају бити морални и савјесни. Из тих разлога Покрет позива премијера Додика да поништи одлуку о додјели кредита свом сину и да одмах врати сав новац, те да затражи од свих оних који су на незаконит и нечастан начин дошли до користи, повластица и привилегија, да ту грешку исправе, почевши од оних који су на неправедан начин себи обезбједили статус ратног војног инвалида. Тада, показујући савјест, господин Додик може да позове народ , али и друге политичаре на јединство за одбрану Српске.

Позивамо и члана Предсједништва БиХ господина Радмановића да повуче свој потпис са пријаве за чланство у НАТО. Покрет ће, како је најавио, у марту мјесецу организовати протесте против уласка у НАТО.

Покрет позива грађане Бањалуке да учествују у традиционалној прослави Дана Републике Српске 9. јануара, на начин да дођу својим аутомобилима испред Студентског дома „Никола Тесла“ у 11.30  када ћемо образовати колону аутомобила која ће се кретати улицама Бања Луке. Ову акцију смо назвали „Не бојмо се уз Српску је Србија и Русија“.


СНП - Избор је наш
 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com