Политика САД-а и Русије у свјетлу недавне Бајденове посјете Балкану и најављене посјете Медведева Београду

05.10.2009. год.

Дана 05. октобра 2009. Покрет је одржао конференцију за новинаре. Том приликом предсједник Покрета саопштио је следеће:

"Посљедица Бајденове недавне посјете Балкану је и одржавање састанка представника САД-а и ЕУ са вођама политичких странака из Федерације БиХ и Републике Српске.
Политика САД-а дефинисана је њеним сврставањем на једну страну, на страну Албанаца, Бошњака, муслимана. Такво сврставање конкретизовано је бомбардовањем српског народа 1995. и 1999. године са лажним поводом и проглашењем такозване државе Косово. Сада, у НАТО војној бази на Бутмиру, та политика наставља са остваривањем сулудих идеја сарајевских политичара да Републику Српску укину, што би могло довести до новог рата на Балкану са несагледивим посљедицама.

Само мјесто одржавања састанка указује да ће политичари из РС бити изложени великом притиску, како би пристали на нешто што није добро по Српску и српски народ. Ако наши политичари одлуче да оду на састанак, треба да иду растерећени, али са јединственим ставом да одбране РС.

Уколико буде угрожен територијални интегритет и суверенитет Републике Српске, наше власти треба да позову државу Русију и њене оружане снаге да одбране Српску.

Покрет сматра да је вријеме да српски политичари изађу пред представнике САД и ЕУ са сценаријом на који су приморани, а то је сценарио независне Српске. То подразумијева:

•    повлачење српских представника из заједничких органа БиХ;
•    престанак уплате новца свим заједничким институцијама;
•    постављање полицијских пунктова на границе Српске;
•    уз договор са Србијом, прелазак на динар, као заједничку монету Србије и РС;
•    да Народна скупштина Републику Српску прогласи независном државом и затражи њено међународно признање.

Овај сценарио има тежину, јер би га подржале многе земље, прије свега Русија.

Русија нам може и хоће помоћи, али она не може да подржи оне српске политичаре који би свој народ увукли у НАТО војни савез јер је то противно руским интересима на Балкану.

Посјета предсједника Русије, господина Медведева, Београду је охрабрујућа и Покрет позива да се организовано крене из РС у Београд, како би се срдачно и са великом захвалношћу поздравио предсједник оног народа који је и нас прије 64 године ослободио од фашизма и за тај допринос слободи свијета од фашизма дао преко двадесет милиона погинулих."


СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com