Захтјеви НС РС за расписивању референдума и зашто НЕ у NATO

07.09.2009. год.

СА КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА НОВИНАРЕ
ОДРЖАНОЈ У БАЊАЛУЦИ 07.09.2009.

Покрет је предао Народној Скупштини захтјеве за расписивање референдума односно за проглашење независности Републике Српске. Те захтјеве предали смо 29.03.2007. 20.09.2007. и 13.05 2008. године.   Од  предсједника Народне Скупштине добили смо обавјештење да је наш захтјев упућен појединим одборима Народне Скупштине и Влади Републике Српске. Послије тога нисмо добили ниједну информацију, и зато ће покрет у току дана ступити у контакт са кабинетом предсједника Народне Скупштине да упита шта се дешава са захтјевима везаним за референдум.

Покрет сматра да је БиХ тамница народа јер не може да удовољи интересима сва три народа. Зато не треба губити вријеме већ треба подржати државотворне народе у њиховом праву на самоопредјељење, и могућност да изаберу могућност да изаберу у којој и каквој држави желе да живе. То је темељ политичке стабилности која је предуслов  економском развоју и сваком другом бољитку.

Покрет тражи од политичара да објасне зашто је потребно да српски народ уђе у НАТО. Покрет  ће покренути иницијативу да националне невладине организације организују прикупљање потписа грађана Србије, Црне горе, Македоније и Републике Српске како би се на референдуму изјаснили да ли су за улазак у НАТО.

Сада ћемо да се позабавимо трошковима којима ћемо бити изложени због одвијања НАТО војне вјежбе под називом „ЗДРУЖЕНИ НАПОР 2009.“

Врло је занимљиво да је земља попут  Републике Српске која није члан НАТО-а, постала домаћин за око 500 војника из 16 земаља, који од 4. – 17. 09. 2009. на територији града Бањалуке учествују у војној вјежби.

Шта они вјежбају ми то не знамо, али знамо да то треба да платимо. Четрнаест дана вјежбе ће да нас кошта око 6 000 000 конвертабилних марака, то значи да ће један дан вјежбе да нас кошта око 428 000 км. Пошто у вјежби учествује око 500 војника онда је јасно да ће један војник коштати дневно око 850 KM.

Покрет сматра да је тај трошак непотребан и непримјерен овој тешкој економској ситуацији.


СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com