Са конференције за новинаре одржане 11.03.2009. у Међународном прес центру

11.03.2009. год.

Тема: Превазилажење економске кризе

Највећа је она криза која доноси глад, рат и сиромаштво душе и морала.

А можемо бити гладни ако у многоме трошимо туђу робу и наставимо са уништавањем сточног фонда. Ветеринаре и власт треба да је срамота што у 21. вијеку у толиком броју оболијевају овце од бруцелозе. Ми можемо развијати потрошачки менталитет, али на начин да трошимо своју робу, а не туђу. Из иностранства увозимо свашта, од воћа и поврћа до меса и млијека, па чак и воду.

Оваква се криза може побиједити радом, одласком у цркву и молитвом. Зато ће Покрет организовати акцију на Тргу Крајина у Бањалуци 23. марта под називом "Радујмо се и радимо". Подијелићемо бесплатно грађанима више стотина садница јабуке, крушке и другог воћа, као и опрему за пчеларство. На овај начин желимо да развијемо свијест о раду као смислу живота, али и потребу да сваки појединац уложи лични труд, како бисмо као народ пребродили надолазећа тешка времена. Сматрамо да би Влада требала формирати Фонд солидарности, који би са Епархијама СПЦ најсиромашнијим породицама додјељивао, да тако кажемо, живу помоћ, од крава и оваца до пчела. А те породице, послије извјесног времена, у складу са могућностима, обогаћивале би Фонд.

Због велике свјетске кризе и Србима у расејању ће бити тешко, зато Влада треба да створи политичко-економски амбијент који ће их привући, те да их позове да се врате, како би у својој земљи превазишли тешка времена.

Богати појединци треба да се присјете старог српског обичаја, задужбинарства, и буду на корист свом народу, што је врлина човјека.


СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com