Отворено писмо Светом архијерејском сабору

06.11.2008. год.

"Они који боје царски пурпурни плашт су незнатни људи, па ипак, томе плашту они су неопходни."

Покрет "Избор је наш" бори се за снажење српства, успостављање и очување државе коју ће српски народ вољети, а која ће знати заштитити свој народ и сваког појединца у њој.

У тешком времену за српски народ, у којем нам је угрожено национално и људско достојанство, па и само бивствовање, врло је важно изабрати новог патријарха.

Суштински разлози за то су:

•    Жеља и молба Његове Светости патријарха Павла да му се због здравствених разлога и немоћи одобри повлачење из активне службе;

•    За сваког човјека најважније је заслужити живот вјечни, а он се не заслужује борбом за свагдашње догађаје. И у озбиљним годинама у којима је Његова Светост патријарх Павле, Он добровољно предаје земаљско да би добио небеско и нико нема право да му то отежа.

•    Нека нам буде опроштено, што ми недостојни упућујемо и на ово: избором новог патријарха, уз Божију помоћ, изабраће се пастир, добри пастир, који ће обезбиједити тако потребно јединство у СПЦ, а до којег је тешко доћи у ситуацији када Његова Светост из здравствених разлога истински није у стању обављати дужност патријарха. Тако ће СПЦ и уз Божију помоћ, бити у могућности да, поред бриге за духовно стање српског народа, заједно са истинском српском елитом, брине и за суштинско питање сваког народа какво је одбрана националног идентитета и интегритета путем државе.

Вама, архијерејима, желимо успјешан рад Сабора, а за нашег вољеног патријарха Павла, Богу узносимо најљепше молитве.

Усудили смо се написати ово отворено писмо како бисмо и ми, обични људи из народа, учествовали у процесу у ком би се народ, црква и држава прожимали у савршеној цјелини и били једно.


Бања Лука, 5.11.2008.љ.Г.


СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com