Поводом говора Хариса Силајџића

01.10.2008. год.

Након Силајџићевих говора у УН и СЕ, сасвим је јасно да он лаж хоће да протури за истину.

Он каже:

„Свједоци смо систематичне дискриминацијске праксе Републике Српске у спречавању мањинских повратака, било директним учешћем у насилним инциндентима или уздржавањем од обавезе заштите народа од насилних напада само због етничког поријекла“!

Управо смо свједоци да је Република Српска све урадила како би свако, ко жели да се врати, мирно и слободно живио у њој. Докази су и у процентима у којима се види, да се пуно више Муслимана и Хрвата вратило у РС, него што се Срба вратило у Федерацију БиХ. У Бихаћу, Сарајеву, Зеници и другим местима ФБиХ, скоро да и нема Срба у односу на предратно стање.

Покрет позива установе РС и све политичаре да побију Силајџићеве лажи истином. И то почевши од твврдње да се у Сребреници доказао геноцид. Ни у једном судском процесу нису изведени докази да је био геноцид. Доказе су замијениле Деклерације и хашке пресуде засноване на погодбама. Силајџић и његови ментори најбоље знају да у Сребреници није било геноцида, за то нам и хоће наметнути закон којим се забрањује негирање геноцида. Законом обезбјеђују лаж без и једног доказа. Да имају доказе не би им требао закон и погодбе, већ би докази говорили сами за себе, као што докази говоре за геноцид над Србима у Другом сведском рату. Силајџићева прича је покушај стварања политичкога амбијента, да се у процесу против Радована Караџића, без и једног доказа, констатује да је у више општина Републике Српске био геноцид. Све то зарад проглашења Републике Српске за геноцидну творевину која се као таква мора укинути!

Из свих тих разлога Покрет тражи од предсједника Народне скупштине Републике Српске, господина Игора Радојичића, да на дневни ред скупштинског засједања стави захтјев Покрета да РЕПУБЛИКУ СРПСКУ ПРОГЛАСИ НЕЗАВИСНОМ ДРЖАВОМ!


СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com