Са конференције за новинаре у Тањуговом прес центру одржане 11.08.2008.

12.08.2008. год.

Тема: Република Српска, Радован Караџић и Ибран Мустафић

Србски народни покрет "Избор је наш" у другој половини септембра организоваће на Тргу Крајине у Бањој Луци митинг подршке првом предсједнику Републике Српске, Радовану Караџићу, с поруком "Одбранимо Радована - одбранили смо Српску", рекао је јуче Дане Чанковић, предсједник ове невладине организације.

Он је рекао да постоји несумњив покушај политичара у БиХ, дијела међународне заједнице и Хашког трибунала, да се суђење Караџићу претвори у суђење РС која није настала Дејтонским споразумом већ 9. јануара 1992. године као израз воље српског народа.

- Република Српска се у протеклом рату изграђивала и бранила, а Дејтонским споразумом су потврђене и њене међународне границе - истакао је Чанковић.

Он каже да СНП има назнаке да је угрожен живот Ибрана Мустафића, аутора књиге "Планирани хаос", који је добар свједок одбране Радована Караџића и затражио од надлежних органа БиХ да га заштите.

- Када се открије истина о Сребреници, догађајима у Улици Васе Мискина и "Маркалама", бошњачки народ ће се стидјети својих вођа - закључио је Чанковић.

Због "Маркала" Република Српска, ни крива ни дужна, бомбардована је од стране НАТО-а. Међутим, ми смо убијеђени да је српски народ, на челу са Радованом, спреман опростити ради истинског помирења, раздруживања и права да свако има своју државу, а не да мањина управља већином, као што је то случај у РС, гдје мањина путем механизма виталног националног интереса одлучује о химни, грбу, па и о економским и политичким пројектима.


СНП - Избор је наш


(СНП - Избор је наш) 

Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com