Поводом избора за покрајинску Скупштину Војводине

26.05.2008. год.

Резултати избора за покрајинску Скупштину Војводине показују да се може догодити да ова скупштинска већина злоупотријеби повјерење грађана Војводине и у ситуацији када се на државном нивоу Србије формира национална Влада, она покрене процес независности.

Покрет "Избор је наш" не очекује брзо формирање Владе у Србији, чак су могући и неуспјешни покушаји. Ипак мислимо да ће Влада на крају, у септембру, бити формирана од Демократске странке и коалиције коју предводи СПС.
Ова Влада, због односа ЕУ и НАТО-а према српском народу и држави, неће бити дугог вијека. Послије нових ванредних избора, могуће је формирање националне Владе у Србији, и стварање ситуације када ће покрајинска Скупштина са оваквом скупштинском већином ући у процес проглашења независности.

Што тиче изјаве господина Силајџића да се у БиХ говори једним језиком са три назива, сматрамо да је у праву, само што је тај језик с научног аспекта и у својој суштини српски језик. А наметање различитих назива једном те истом језику је, заправо, геноцид над тим језиком.


СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com