Отворено писмо господину Милораду Додику, премијеру и предсједнику највеће политичке партије

20.02.2008. год.

Господине Додик, гдје сте и шта радите кад је српском народу најтеже, кад нам отимају Косово и Метохију, а Републику Српску покушавају укинути.

Када је прилика, ако не сада, ко ће, ако не Ви, Републику Српску прогласити независном државом. Зашто Ви-зато што сте вођа политичке партије која има већину у Народној скупштини и зато што сте ту већину остварили предизборним обећањем да ћете Српску издвојити из БиХ.
Добили сте највеће богаство, повјерење народа и немојте га прокоцкати. Нико од свјетских моћника не може Вам дати ни један аргумент зашто Косово може бити независно, а Република Српска не. Тим прије што су Албанци на Косову и Метохији национална мањина, а демографску већину остварили су на незаконит начин у комунистичко вријеме, илегалним доласком из Албаније на КиМ. Срби у Републици Српској су државотворан и историјски народ и власници су преко 64% територије оба ентитета, Републике Српске и ФБиХ, а Албанци су власници мање од 30% територије на КиМ.

Немојте очекивати да ће се странци борити за српски интерес и понудити Вам независност Републике Српске. За њену независност, прије свих, требају се изборити народни представници и то љубављу према Српској, и аргументима.
Аргументи за издвајање Републике Српске  из наметнуте БиХ су у економским, политичким, безбједносним и националним разлозима, а правно упориште у повељи УН-а.

Из тих разлога тражимо од Вас, да као вођа политичке странке која има скупштинску већину у Народној скупштини обезбиједите доношење декларације о проглашењу независности Републике Српске и затражите њено међународно признање.

Уколико то не урадите у најскорије вријеме, Покрет „ИЗБОР ЈЕ НАШ“  ће стварати политички амбијент, у којем ће (нови) политичари бити слуга народа и испуњавати његову вољу.

Први корак на том путу биће организовање митинга под називом „НАРОД ГОВОРИ“ у марту мјесецу у Бањалуци.

Поздрављамо Вас уз молитву да испуните своја обећања.


Предсједник СНП - Избор је наш
Дане Чанковић

Преузмите PDF верзију


 

СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com