Поводом измјена Пословника о раду Представничког Дома и Дома народа Парламента БиХ

03.12.2007. год.

Измјенама Пословника о раду Представничког Дома и Дома народа парламента БиХ се крши Дејтонски споразум. То кршење се огледа у одређивању кворума. По Дејтонском споразуму за кворум у Представничком дому је требала једна трeћина посланика из сваког ентитета (из РС пет, ФБиХ десет), а новим измјенама Пословника је довољна проста већина, односно 22 посланика.

Оваквим измјенама, наши српски политичари су упали у замку или себи омогућили „пилатовско прање руку“. По новом Пословнику, ако морају усвојити неку одлуку у Парламентарној скупштини БиХ, а која је штетна по Републику Српску и српски народ, представници из Републике Српске једноставно сједници не присуствују. Изостанак пред народом се може различито „оправдати“, али разлог изостанка може бити и виша сила. Штетна одлука се усваја, а наши српски представници нису гласали за њу и мисле да нису криви због такве одлуке. Господо политичари, Пилат је крив и без обзира на то што је опрао руке.

Сада је на реду реформа полиције и ново „пилатовско прање руку“.
А наши српски политичари ће „бранити“ Дејтонски споразум све док се Република Српска не укине или не издвоји из наметнуте БиХ.


СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com