Имајмо једни друге у срцу

18.10.2007. год.

ОТВОРЕНО ПИСМО СРБИМА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ ПОВОДОМ ПОКЛОНИЧКОГ ПУТОВАЊА 18.10-21.10.

Није лако Србима у комунистичким границама Србије, нити Србима у Републици
Српској, тешко је и Србима у Црној Гори, а најтеже Вама, Србима на Косову и Метохији. Тешко је данас српском народу. Не жалимо се на зло, него се против њега боримо, јер оном кога воли, господ ставља трнов вјенац, да се кроз муку очистимо. Гријешили смо највише сами према себи, пристајући да нас географске одреднице раздвајају и дефинишу народ. Управо овим поклоничким путовањем, посјета манастирима у Републици Српској, Црној Гори, Косову и Метохији и Србији у комунистичким границама, под називом „ИМАЈМО ЈЕДНИ ДРУГЕ У СРЦУ“ желимо показати да су Срби у свим овим дјеловима српске земље, један народ који говори једним језиком.

Ми, Срби у Републици Српској, који смо скоро прошли кроз ратне муке, а сви заједно, се налазимо у великим тешкоћама, различито нападнути на више фронтова и са нерјешеним националним питањем на Балкану, знамо да је најбољи одговор таквој ситуацији цјеловитост српског народа и јединствени наступ у рјешавању суштинских питања на Балкану, а не равнодушност. Историја нас учи да у српском народу нема мјеста за равнодушност. Ни свети цар Лазар није био равнодушан и одлучио је и за нас, царство небеско. Тако да  српски народ има испружену једну руку према Богу, а другу према другим народима.

Захваљујући таквим херојима, светом цару Лазару, Милошу, Георгију Петровичу Чрном, светом Николају Жичком, Тесли и још многим херојима, српски народ постоји. Даће Бог и сада да се међу Вама Србима на Косову и Метохији јаве такви хероји, јер на Косову и Метохији је најтеже, а гдје је најтеже најачи избијају у свој својој љепоти, прецима на радост, а потомцима на понос и будућност.

Осјећајући велику радост, што ћемо и физички бити са Вама на КиМ, узносимо молитву Богу да буде мир на земљи и добра воља међу људима.


СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com