Отворено писмо премијеру Републике Српске, господину Милораду Додику

01.10.2007. год.

Због изненадне смрти предсједника Републике Српске, господина Милана Јелића, ово обраћање започињемо изражавањем дубоког саучешћа његовим ближњим, Вама и грађанима Републике Српске. Ова смрт, као и све друге опомиње нас да ништа добро и истински смисао нема без Бога и вјере у Васкрсење – Хришћанске вриједности које морамо бранити.

Господине Предсједниче, протокол, везан за рефеорму полиције, којег сте договорили и потписали са господином Силајџићем, збуњује све који памте Ваше ријечи да је Ваш животни мандат одбрана Републике Српске и Српског народа. Такав договор нас нагони да сумњамо у Вас и да кажемо добили сте политичку битку – побиједили сте свој Српски наорд и показали врхунско лицемерје. Овим протоколом нема више МУП-а Републике Српске, нема наше полиције са нашим обиљежјима. МУП Републике Српске је дејтонска категорија иза којег стоје најважније силе свијета, а чији је гарант и држава Србија. Зато сте имали могућност да одбраните МУП Републике Српске.

Ваш договор са господином Силајџићем заправо дезавуише и омаловажава инситуције Републике Српске, прије свега Народну Скупштину.
Сами сте рекли да пренос овлашћења са Републике Српске на БиХ није дао позитивне резултате. Највише сте критиковали реформу правосуђа. Тужилаштво не подиже оптужнице против Бошњачких ратних злочинаца и поред необоривих доказа злочина над Србима. Зашто? Тужиоци су Бошњаци. Пристали сте да формирање полиције буде по попису становништва из 1991 год. Зашто нисте тражили да то буде по попису становништва из 1879 год. За вријеме Аустро Угарске, када је организован први цивилизовани попис на овим просторима који није споран, а пре почињеног геноцида над Српским народом у
I и II свјетском рату. Из ФБиХ од њених политичара стално долазе знаци нетрпељивости према Републици Српској и њеним институцијама, што говори да им није стало до помирења и да не прихватају равноправност српског народа, а посебно државотворни статус српског народа израженог Републиком Српском и њеним институцијама.

Ако стално попуштамо и дајемо уступке нећемо бити заштићени ни политички ни војно. Нестаћемо.

Господине Предсједниче, Ви нисте обичан човијек, вријеме је и догађаји Вас стављају пред избор да будете херој или издајник свога народа.

Бога молимо да Ваш избор буде херојство, које подразумјева служење свом народу и радости која се при том осјећа.

01.10.2007 год. 

Предсједник Покрета, Дане ЧанковићИнформативна служба  СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com