Отворено писмо предсједнику владе РС господину Милораду Додику

04.06.2007. год.

Господине предсједниче,

у прошлом рату, ником образ није остао сасвим чист, ни руке ни срце. Српски народ каже да је разбојник с десне стране на Голготи, грешан, али признаје да је грешан. Нисмо примијетили да ико од муслиманских, бошњачких и хрватских политичара осјећа кајање за злочин који је учињен над Србима. Напротив, ови политичари и даље понижавају српски народ. Навешћемо најновији примјер промјене грба и химне Републике Српске.

На такво понижење, нажалост пристају српски посланици којих је највише из партије чији сте Ви предсједник. Српски народ и Републику Српску пљачкају и отимају новац. Знамо да је призната пљачка преко Управе за индиректно опорезивање, од ФБиХ у износу од 35 милиона марака, а због неправедног одређивања коефицијената расподјеле новчаних средстава са јединственог рачуна Републици Српској и српском наорду се отима више од 200 милиона марака годишње (коефицијент за РС је око 32%, а требао би бити око 38%).
Из тих разлога сматрамо да је дошло вријеме да изаберете и јасно кажете јесте ли за Независну Републику Српску, или јединствену БиХ. Ништа између не постоји јер бошњачки политичари инсистирају на укидању Републике Српске. Не можемо говорити о будућности РС-е док се укида њен идентитет.
За нас је исто да ли се Република Српска укуда одједанпут, као што то хоће Харис Силајџић, или у фазама преко реформе полиције, промјене Устава, химне, грба и ситуације у Сребреници.

Забрињава Ваша изјава да статус Косова и Метохије неће утицати на политичке прилике у БиХ и Републици Српској. А управо када је српски народ на различите начине нападнут на многим фронтовима (Косово и Метохија, Република Српска, Црна Гора), прави одговор је цјеловитост српског народа и јединствени наступ у рјешавању суштинских проблема на Балкану. Разлог оваквом размишљању јесте у томе што Срби у РС, у Црној Гори, и у Србији у Брозовим границама имају једни друге у срцу.

Господине предсједниче, ако постојимо и смијемо да будемо Срби, онда треба да кажемо шта желимо и који нам је национални циљ. Мир ћемо градити на овим просторима ако заокружимо српску државу, на коју имамо међународно и историјско право, и у којој неће патити ни Муслимани ни Хрвати, ни Срби нити било ко други. На такву српску државу неће смјети атаковати бошњачки и други политичари, а у противном разбијени српски народ биће лак плијен за многе.
Надамо се да Ваш избор неће бити обмана народа, тако што ћете причати о одбрани РС а градити јединствену државу БиХ, коју бошњачки политичари доживљавају као муслиманску.
У предизборно вријеме успјели сте да окупите народ причом о референдуму и Независној Републици Српској, чији је резултат био видљив на изборима. Зато радосни бисмо били да Ваш животни мандат буде Независна Република Српска. На тај начин бисте били уз српски народ, а народ уз Вас.

Поздрављамо Вас и нека буде Боже Правде.

Бања Лука 4.6.2007. 

Предсједник СНП – ИЗБОР ЈЕ НАШ
Дане Чанковић


Информативна служба СНП - Избор је наш

 


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com