Отворено писмо предсједавајућем Савјета министара господину Николи Шпирићу поводом његовог интервјуа датом Ројтерсу

12.04.2007. год.

Питамо се господине Шпирићу зашто мислите да Срби у Републици Српској ни на који начин не би требало да повезују свој статус са рјешењем косовског питања, и да би то било бесмислено.

Можда тако кажете, зато што нам је потребан мир и разумијевање са осталим људима: Муслиманима, Бошњацима, Хрватима. Али господине Шпирићу, нама су мир, разумјевање и љубав првенствено потребни са браћом у вјери и језику. И то је природно.
Тај мир, разумјевање и љубав међу браћом није пријетња никоме, него напротив, представља „испружену руку“ за сарадњу са другим народима, односно државама.

Варате се и када сте рекли да Срби не доводе у питање БиХ као државу. Ми Вам то кажемо у име 50.000 грађана, који својим потписима траже издвајање РС из наметнете БиХ. А референдум би показао колико то силно жели српски народ. То је ваљда свима јасно. И онда Вам с правом можемо рећи, да Ви тако нешто можете говорити само у име оних који имају самоубилачке намјере. Јер како другачије објаснити то ваше упорно казивање да је мјесто РС у БиХ и да то Срби желе, када бошњачки политичари, а и већина Муслимана, Бошњака тврде да је  РС геноцидна творевина и да је треба укинути. Они не прихватају ни такву реформу полиције, која суштински развлашћује МУП РС, само зато што се у називу спомиње МУП Републике Српске. Требамо ли споменути шта је са симболима РС? У Дому народа РС-е, Бошњаци су ставили вето на Закон о празницима, не желећи да се у РС празнује 9. јануар – дан када је проглашена РС. И на крају господине Шпирићу шта рећи на одлуку Предсједништва БиХ с којом се покушава без права наређивати Србији, а знамо добро да је за већину српског народа у РС Србија – наша земља, исто као што је за већину Хрвата у ФБиХ, Хрватска - њихова земља. Очекујемо, да ће те се сложити да се покрене процес, како би се ставио вето на овакву одлуку Предсједништва БиХ.

Неуспјевајући да Вас разумијемо у вашем интервјуу, поздрављамо Вас у увјерењу да је пред Вама мисао да сте српски представник из РС, који се сјећа предизборних обећања.


СНП - Избор је наш


Помоћни мени

Пратите нас на Facebook страници

Гостовање чланова СНП - Избор је наш на РТВ БН

Девети јануар 2017

Дане Чанковић у емисији Буквално

Митинг - Истином о Радовану бранимо Српску

Снимци суђења Радовану Караџићу у Хагу

Да ли сте за издвајање РС из наметнуте БиХ

НЕ
ДА

Наши партнери

Говоримо Србски
ТОРС
bastionik.org
jadovno.com